19 nieuwe auto’s om naar uit te kijken in 2019

Polestar 2 mikt voluit op de Tesla Model 3!Van welke nieuwe modellen verwachten we véél in 2019?

Lijstjes horen net zo goed bij de jaarwisseling als gourmet en vuurwerk dus blikken we al even vooruit – in willekeurige volgorde – naar het komende jaar op vlak van interessante nieuwigheden in autoland. In 2018 werden er al heel wat nieuwe modellen aangekondigd die dit jaar in de showroom zullen opduiken, daarnaast staan er nog wel enkele toppers op de agenda.

Daar waar de focus tijdens de voorbije jaren lag op SUV’s in alle geuren en kleuren zien we nu al dat elektrificatie een significante rol zal gaan spelen in 2019, misschien dat elektrisch rijden nu écht gaat doorbreken!

Nieuwigheden:

 • BMW 1-Reeks: Na de belangrijke lanceringen van de 3-Reeks en nieuwe X5 vorig jaar legt BMW dit jaar zijn (haar?) focus op de nieuwe 1-Reeks. Net zoals de 2-Reeks MPV’s en MINI’s opteert de nieuweling nu voor voorwielaandrijving (!), verliest de compacte premiumtelg uit München daarmee direct diens USP?
 • BMW M8 / 8-Reeks Gran Coupé: na de 8-Reeks Coupé en 8-Reeks Cabrio is het nu uitkijken naar de prachtige vierdeurs en potente M8 derivaten.
 • Audi Q4: Na de X4 en GLC Coupé is het vreemd dat Audi zo lang wachtte met een lifestyle Q3 uitvoering met aflopende daklijn.
 • Audi RS6 Avant / RS7 Sportback: Eerst moet er nog een lauwe S6 of S7 opduiken maar erna begint Audi Sport aan the real deal met een 700 pk sterke RS6 / RS7. Vermoedelijk met plug-in hybride techniek à la Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid!
 • Volkswagen Golf 8: Ongetwijfeld niet de meest spannende onthulling van het jaar, toch is de compacte Golf nog steeds een van dé belangrijkste modellen in autoland. De 8ste generatie zet in op veiligheid, connectiviteit, rijhulp en doet dit met moderne motoren!
 • Porsche Taycan: de veelbelovende Mission-e Concept zal zich dit jaar vertalen in een productiemodel van de Porsche Taycan met een werkbaar rijbereik en sportief weggedrag. Daarmee heeft de Tesla Model S ook eindelijk een te geduchten concurrent.
 • MINI Electric: viert het sympathieke Britse automerk dit jaar haar 60ste verjaardag met de veelbelovende MINI Electric?
 • Mercedes EQC en Audi e-tron: Na de Jaguar i-Pace komen nu ook Mercedes en Audi meespelen in het segment van premium SUV’s met de EQC en e-tron. Beiden voorzien van ongeveer 400 pk, vierwielaandrijving en een rijbereik van 400 km. Of we daarmee de Tesla Model X moeten afschrijven is niet direct duidelijk.
 • Mercedes GLB: Tegen het einde van 2019 krijgen we met de GLB nog een SUV in het Mercedes’ gamma, geheel volgens de logica tussen de GLA en GLC. Vermoedelijk voorzien van een karaktervolle/hoekige vormgeving à la G-Klasse.
 • Mercedes-AMG ONE / Aston Martin Valkyrie: zien we deze hypercars – die meer weg heeft van een F1 bolide – dit jaar al op de openbare weg?
 • Aston Martin DBX: zelfs in het allerhoogste segment zijn SUV’s niet meer weg te denken dus na de Urus, Bentayga, Cullinan en Cayenne krijgen we nu ook praktisch vernuft met de Aston Martin DBX.
 • Volvo S60 Berline: De zoveelste moderne Volvo die kan uitpakken met een knappe lijn en modern interieur, onder de motorkap is anderzijds wel geen plaats meer voor een dieselmotor. Gezien het zakelijk potentieel in België misschien een (te?) grote gok?
 • Polestar 1: gezien het succes van de M, AMG en RS afdeling wil Volvo ook graag met een sportieve submerk meespelen, zij het niet met de focus op elektrificatie. De 600 pk sterke – en bijzonder knappe – Polestar 1 geeft het startschot.
 • Toyota Supra: het Japanse equivalent van de nieuwe BMW Z4 Roadster komt in 2019 officieel ten tonele. Afgezien van de vele previews, concepten en gelekte beelden zijn de verwachtingen nog steeds hooggespannen…
 • Land Rover Defender: na de Jimny, G-Klasse en Wrangler het laatste 4×4 icoon dat aan vernieuwing toe is. Slagen de Britten erin om het begeerlijke Defender karakter te behouden?

Lanceringen:
Bentley Continental GTC, BMW 3-Reeks Berline (inclusief 330e / M340iBMW X7, BMW Z4 Roadster, BMW 8-Reeks Cabrio, Range Rover Evoque, Tesla Model 3, Mazda3, Mercedes A45 AMG, Mercedes B-Klasse, Mercedes GLE, Skoda Superb plug-in hybride, Skoda Scala, Porsche 911 (992), Volkswagen T-Cross, …

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...