Officieel: Mercedes EQC (2018)

Officieel: Mercedes EQC EQC400 4Matic (2018)Met de EQC SUV lanceert Mercedes een nieuw gamma van zuiver elektrische wagens!

Na vele concepten, previews, ontwikkeling en veelbelovende statements is Mercedes nu écht klaar voor de lancering van het elektrische EQ submerk dat een prominente plaats krijgt in de catalogus naast de luxueuze Maybach en sportieve AMG derivaten. De EQC SUV bijt de spits af midden 2019 als EQC400 maar de komende jaren volgen er nog vele EQ modellen in diverse vermogensuitvoeringen.

Designmatig geeft deze EQC alvast een mooie voorproef van wat we mogen verwachten bij de volgende EQ modellen, inclusief blauwe accenten rondom. Gezien elektrische wagens minder motorkoeling nodig hebben zien we hier een vlakke grille met een prominent Mercedes logo, de scherpe lichtblokken zijn voorzien van Multibeam technologie zoals de CLS. Achteraan lopen beide lichten mooi over in elkaar.

De Mercedes EQC rekent op twee elektromotoren (vooras + achteras) waardoor hij dus kan terugvallen op vierwielaandrijving. Beide elektromotoren hebben een unieke afstelling om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan, al focust de achterste tevens op rijdynamiek. Tezamen zijn ze goed voor 400 pk (300 kW) en een maximumkoppel van 750 Nm. Afhankelijk van je enthousiasme moet je hiermee 450 km ver geraken!

De EQC400 sprint in 5,1 seconden naar 100 km/u, bij 180 km/u zit je aan de topsnelheid. Dat zijn prima prestatiecijfers voor een praktische elektrische SUV van meer dan 2.400 kg. Deze Mercedes EQC heeft een moderne lithium-ion batterij aan boord van 80 kWh met een watergekoeld oplaadsysteem (7,4 kWh), opladen kan dus zowel aan een regulier 230V stopcontact als snellader. Nog sneller gaat het via het snelle CCS (Combined Charging Systems) netwerk waarbij je in 40 minuten van 10% naar 80% batterijniveau kan gaan

Qua rijhulpmiddelen, veiligheidssystemen en gadgets zal de EQC ongetwijfeld niet onderdoen voor de rest van het gamma maar daaromtrent ontbreken verdere details op dit ogenblik. Idem dito voor de mogelijke personalisatie.

Op het Autosalon van Parijs (begin oktober) beleeft de Mercedes EQC zijn werelddebuut, midden 2019 zou de EQC400 4MATIC bij de lokale verdeler moeten staan. Prijzen zijn er op dit moment nog niet, qua concurrentie kijken we voornamelijk richting de Tesla Model X, Jaguar I-Pace en aankomende Audi e-tron SUV.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...