Video: Bugatti Veyron La Finale – Making of

Video: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale - Making ofNa 450 geproduceerde exemplaren is het over en uit voor de Bugatti Veyron, gelukkig hebben we beeldmateriaal van het bouwproces van allerlaatste La Finale!

Maar liefst tien jaar was de magistrale Bugatti Veyron in productie! Desondanks zijn indrukwekkende prestatiecijfers en het bijhorende prijskaartje had Bugatti het toch iets moeilijker dan bijvoorbeeld Ferrari, McLaren of Porsche om hun vlaggenschip aan de man te brengen. Na 300 Coupé’s werden er nog eens 150 Grand Sport cabriovarianten gebouwd van de Bugatti Veyron, de laatste jaren bijna onafgebroken in special editions! Het allerlaatste exemplaar kreeg natuurlijk ook een toepasselijke naam, de kleuren van deze La Finale verwijzen bovendien naar exemplaar #1!

Net zoals zijn Grand Sport Vitesse soortgenoten is deze Veyron in staat om 1.200 pk (!) en 1.500 Nm te genereren, goed voor nul-naar-honderd in 2,6 seconden en een topsnelheid van 410 km/u! In theorie kon dat nog eens 21 km/u hoger liggen maar de banden en remmen zouden het dan kunnen begeven. Een opvolger is al in de maak en zou eerder een doorontwikkeling zijn, we zijn alvast benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...