Teaser: Mercedes-EQ C (2019)

Teaser: Mercedes-EQ C SUV (2019)Mercedes drijft de spanning voor zuiver elektrische EQ C SUV op!

Op de B-Klasse Electric Drive na had Mercedes nog geen enkele zuiver elektrische bolide in het (reusachtige) gamma maar daar komt binnenkort verandering in. Met de lancering van het EQ subgamma naast de sportieve AMG en luxueuze Maybach derivaten mogen we de komende jaren diverse elektrische wagens verwachten, de EQ C zal de spits afbijten in de populaire SUV koetswerkvorm.

Op dinsdag 4 september krijgen we de Mercedes-EQ C voor het eerst te zien in Zweden (Stockholm), nog steeds dé Europese bakermat voor elektrische wagens gezien de sterke EV infrastructuur ginds. In aanloop van die onthulling gaf Das Haus alreeds enkele (bewegende) teasers vrij waarop we de lichtsignatuur voor/achteraan én het interieur even (kortstondig) mogen aanschouwen.

Wie die goed analyseert ziet ondermeer karakteristieke koplampen met fijne LED dagrijverlichting en doorlopende dynamische LED lichtstrook achteraan, binnenin herkennen we alvast twee digitale schermen à la E-Klasse, CLS-Klasse, S-Klasse en A-Klasse met de nodige digitale gadgets. Technische details volgen na de onthulling maar tussen de lijnen spreekt Mercedes minimaal van een 70 kWh batterijsetup en vierwielaandrijving waarmee je 500 km ver geraakt.

We zijn benieuwd naar de praktische Mercedes-EQ C en de verdere doorgedreven elektrificatie van het gamma!Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...