Officieel: Mercedes A-Klasse (2018)

Officieel: Mercedes A-Klasse (2018)De nieuwe generatie Mercedes A-Klasse gaat verder op zijn jeugdig elan met een frisse snoet, nieuwe motoren en hightech interieurgadgets!

Na eerder twee “rustige” generaties A-Klasse trok Das Haus in 2012 volledig de kaart van de jeugd met een blitse compacte stadswagen, een behoorlijk succesvolle zet. In 2015 volgde een beperkte facelift voor de A-Klasse en zijn derivaten, op het Autosalon van Genève beleeft de vierde generatie zijn première. Op afzienbare termijn zal er dus ook een gloednieuwe CLA, GLA en B-Klasse volgen!

Designmatig blijft alles relatief conservatief met uitzondering van de scherpe grille à la CLS, uiteraard voorzien van LED technologie inzake verlichting. De nieuwe A is iets groter wat de binnenruimte ten goede komt, ook de koffer is met 370 liter groter dan voordien (+ 29 liter).

Binnenin oogt de A-Klasse zowaar als de grotere E-Klasse en S-Klasse met standaard (!) een digitale tellerpartij dat je nog wat kan upgraden naar een groter/scherper exemplaar via de optielijst. Verder installeert Mercedes hier een slim spraakbesturingssysteem in de A-Klasse, genaamd MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Dit systeem leert dankzij kunstmatige intelligentie automatisch de voorkeuren van de bestuurder en kan je bedienen via spraakcommando’s, een nieuw touchpad of de swipetoetsen op het stuurwiel.

Bij de marktlancering in mei zijn er drie motoren beschikbaar. Nieuw is A200 met de 1.3-liter benzinemotor (163 pk / 250 Nm) en een manuele zesbak of 7-traps automaat met dubbele koppeling. De A250 (224 pk / 350 Nm) is de krachtigste A-Klasse tot wanneer de nieuwe A45 AMG ten tonele komt, vermoedelijk nog voor het einde van 2018 met minimaal 400 pk! Dieselen kan initieel enkel met de A180d (116 pk / 260 Nm) en automaat. Voorwielaandrijving is standaard, wie wil kan op termijn 4Matic vierwielaandrijving verkrijgen op de hoger gepositioneerde uitvoeringen.

Een exacte Belgische vanafprijs van de nieuwe Mercedes A-Klasse is nog niet bekend, vermoedelijk zal dit in de buurt liggen van de huidige vanafprijzen (+- 25.000 euro, exclusief leuke opties).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...