Mercedes start productie elektrische B-Klasse

Mercedes B-Klasse Electric Drive 2014
Enkel maar lachende gezichten in de Mercedes fabriek van Rastatt, de productie van de B-Klasse Electric Drive ging daar namelijk zojuist van start!

De Mercedes B-Klasse Electric Drive is het geesteskindje van de ingenieurs bij Mercedes die hun kunnen nogmaals wilden bewijzen. Met de krachtige SLS AMG Electric Drive toonden ze al dat ze in staat waren om met elektriciteit een wagen aan te drijven, met de B-Klasse willen ze een breder publiek aanspreken. Visueel zijn er bijna geen verschillen met een conventionele B-Klasse op benzine of diesel,  terwijl hij met een gewicht van 1.750 kg ook nog binnen de normen blijft.

De elektromotor kreeg 177 pk en 300 Nm mee en werd intern ontwikkeld in samenwerking met Smart, maar voor de lithium-ion batterijen werd er beroep gedaan op de specialisten van Tesla. Het opladen duurt in de meest ideale omstandigheden maar 3 uur al kan dat oplopen naar gelang de beschikbare stroomcapaciteit. De topsnelheid ligt vast op 160 km/u en de sprint van-0-tot-100-km is voorbij in minder dan 8 seconden. Officieel spreekt Das Haus over een actieradius van 200 km die in de praktijk te benaderen zou moeten zijn, al blijft zoiets vandaag de dag nog steeds een uitdaging.

De eerste exemplaren van de B-Klasse Electric Drive gaan meteen de boot op richting Amerika, de Europese markt moet nog wachten tot eind dit jaar. Als tegenprestatie krijgen ze wel per direct de gefacelifte B-Klasse die voor het Autosalon van Parijs in september ingepland staat. Rechtssturende klanten moeten op hun beurt nog eens wachten tot 2015. De innoverende BMW i3 heeft met deze elektrische B-Klasse een concurrent op niveau erbij, het is uitkijken naar de eerste vergelijkende test!

Mercedes start productie elektrische B-Klasse Electric Drive

Mercedes start productie elektrische B-Klasse Electric Drive

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...