Officieel: MG Cyberster Roadster EV (2023)Na het blitse conceptmodel en de vele geruchten is er nu eindelijk officieel nieuws, de dakloze en zuiver elektrische MG Cyberster komt eraan!

MG kennen we voornamelijk van de iconische Britse roadsters en sportieve coupé’s, vandaag de dag prijkt het logo op doordachte, praktische en rationele EV’s. Uit respect voor het roemrijke verleden komt de nieuwe Chinese eigenaar (SIAC) met een leuk geschenk ter ere van de 100ste verjaardag van MG. Namelijk een Cyberster Concept productiemodel! En zowaar Europese plannen. Hoera! En happy birthday!

Een dakloze sportwagen met zuiver elektrische aandrijflijn, dat hadden we nog niet gehad. Of je moet de Fiat 500e Cabrio en/of MINI Electric Cabrio al aanzien als volwaardige zonneklopper. De MG Cyberster heeft ook iets meer uitgesproken sportieve ambities, zelf spreken ze omtrent een high performance EV sportwagen!

Veel (technische) details werden er nog niet vrijgegeven. Wel mikken ze op een 0-100 km/u chrono van 3 seconden en werkbaar rijbereik van 500+ km. Er komen varianten met achterwielaandrijving (RWD) of vierwielaandrijving (AWD) met vermogens van 300 tot 530 pk. Het leeggewicht zou tussen de 1.900 à 2.000 kg schommelen. Het interieur omvat naast twee zitplaatsen ook een “eigentijdse cockpit met geavanceerde bestuurderstechnologie”.

We zijn zeer benieuwd naar meer informatie die in de komende maanden zal volgen, midden 2024 moet de MG Cyberster te koop zijn. Je interesse nu al kenbaar gaan maken bij de Belgische MG verder lijkt nog niet zo’n slecht idee…