Officieel: MG Cyberster Concept EV (2021)Make MG Great Again met de blitse/futuristische Cyberster Concept!

Vergeet wat je wist over het Britse MG (inclusief compacte sportwagens) van weleer, sinds het Chinese SIAC Motors de merknaam kocht draait het voornamelijk om elektrificeerde SUV’s. Zo kregen we reeds de ZS EV (zuiver elektrische crossover) en EHS Plug-in Hybrid (SUV PHEV), recentelijk volgende de gezinsuitbreiding met een Marvel R Electric (zuiver elektrisch SUV vlaggenschip) en MG5 Electric (zuiver elektrische stationwagon). En op de Shanghai Motor Show tonen ze nu eindelijk die blitse Cyberster Concept in vol ornaat!

Die MG Cyberster Concept doet het met een intense (diep)rode lakkleur, imposante 7-spaaks Hacker Blade velgen, doorlopende LED strips, opengetrokken grille en Magic Eye koplampen die enkel zichtbaar zijn bij gebruik. In de achterlichten zien we dan weer een Britse vlag verwerkt. Binnenin heeft de hightech interieurindeling zelfs wat weg van de Ferrari Monza SP2 met de twee afgesloten zitplaatsen.

MG spreekt over een “intelligente elektrische architectuur met een opgewaardeerde versie van de module-loze batterijtechnologie (CTP)”. Zou zou deze Cyberster Concept een indrukwekkende actieradius van 800 km hebben en 0-100 sprintjes in minder dan 3 seconden doen. Dankzij 5G connectiviteit moeten verregaande mogelijkheden in autonoom rijden dan weer mogelijk zijn.

Een dergelijke sportwagen in productie brengen lijkt ons, zelfs met de torenhoge Chinese ambities om de EV markt volledig naar zich toe te trekken, net wat te hooggegrepen. Wel benadrukt MG dat ze hiermee “haar sportieve aspiraties toont en tegelijkertijd de mogelijkheden van een toekomstige sportwagen verkent”. Zeker dat laatste is hoopgevend!