Officieel: Renault Clio facelift Esprit Alpine (2023)Dankzij een facelift profiteert de compacte Renault Clio van een prominente(re) grille, méér technologie en een strakke Esprit Alpine uitvoering.

De vijfde generatie Renault Clio zagen we voor het eerst op het Autosalon van Genève in 2019. Als eerste telg op het CMF-B platform kon de compacte Fransman uitpakken met moderne technologie en een verbeterde afwerking/materialen. Intussen blijkt dat het allemaal nog wat beter kan en dus krijgt de Clio een deugddoende facelift mee.

Blikvanger van dienst is de nieuwe (en vooral grotere) grille met ingewerkte LED koplampen en LED dagrijverlichting. Renault ziet het grotesker en spreekt van “techniciteit aan dynamisme koppelen”, “gestrekte, nauwkeurige en efficiënte lijnen” en “een meer uitgesproken karakter, dat tegelijk hoogstaand, levendig en emotioneel is”. Dat het er best karaktervol uitziet kan niemand alvast ontkennen. Zeker in de frisse Iron Blue koetswerkkleur. Alternatieven zijn Glacier White, Star Black, Shale Grey, Flame Red, Valencia Orange en de Rafale Grey nieuwkomer.

Als opvolger voor de sportief ogende RS Line is er nu een Clio Esprit Alpine uitvoering. Deze krijgt 17” velgen, zwarte details en aangepaste bumpers mee net zoals contrasterende blauwe stiknaden binnenin. Leer wordt trouwens volledig geschrapt uit de personalisatiegids, in ruil krijg je een hoogwaardige textiel dat versterkt werd met polyestervezels. Ook de andere materialen zijn voornamelijk van milieuvriendelijke aard.

Renault Clio facelift is (ook) een pak moderner

De vernieuwde Renault Clio pronkt steevast met een digitaal instrumentarium, afhankelijk van je budget 7” of 10” groot. Het centraal geplaatste infotainmentsysteem meet 7” of 9,3” en tovert draadloos Apple CarPlay en Android Auto tevoorschijn. In de koffer past er 391 liter bagage … of 301 liter in het geval van de Clio E-TECH Full Hybrid.

Kleine stadswagen of niet, de Renault Clio komt nog steeds met een hedendaagse en moderne uitrusting. Denk aan keyless entry/go, automatische airco, draadloze telefoonlader, instelbare LED sfeerverlichting, parkeerhulp, 360° camera, botswaarschuwing met fietsers- en voetgangersdetectie, automatische cruise control (inclusief filemodus), …

Het Clio facelift motorenaanbod omvat een klassieke 1.0-liter TCe 90 benzinemotor (90 pk), gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak. De atmosferische 1.0-liter SCe (65 pk) blijft de instapper. Toch wil Renault vooral de aandacht vestigen op de zuinige E-TECH Full Hybrid motorisatie, goed voor 145 pk die tot 80% van stedelijke verplaatsing zuiver elektrisch/emissieloos rijdt.

Begin juni kan je bij de Belgische Renault verdeelpunten een Clio bestelling plaatsen aan een nog ongedefinieerde vanafprijs. Vermoedelijk is dit de allerlaatste update voor de populaire Clio, intussen maken ze zich klaar in Frankrijk voor de lancering van een zuiver elektrische Renault 5 opvolger. Inclusief volwaardige Alpine afgeleide!

Lees hier onze rijtest met de Renault Clio 1.3 TCe 130 pk!