Renault Scenic E-Tech Electric verkozen tot Car of the Year 2024!Feest in Frankrijk want de gloednieuwe (en zuiver elektrische) Renault Scenic E-Tech Electric heeft het tot Car of the Year 2024 geschopt!

Aan de start van de Geneva International Motor Show was het uitkijken naar de onthulling van de Car of the Year 2024 verkiezing (COTY). Meer specifiek de European Car of the Year aangezien er ook nog een gelijknamige variant bestaat die internationaler mikt! De COTY jury bestaat uit 58 leden die 22 Europese landen vertegenwoordigen. De Belgische stemmen zijn afkomstig van Joost Bolle (Het Laatste Nieuws) en Stéphane Lémeret (Auto Trends).

Na een longlist aan kandidaten bleven er uiteindelijk nog maar zeven kanshebbers uit. Die werden allemaal uitvoerig getest waarna de punten geteld werden. Uiteindelijk bleek de gloednieuwe generatie Renault Scenic E-Tech Electric bovenaan te staan met 329 punten en kroonde zich daarmee tot Car of the Year 2024! De titel is uiteraard een mooie bekroning en staat garant voor een hoop gratis (en vooral ijzersterke) reclame.

De Scenic E-Tech Electric is meer SUV dan MPV (zoals zijn voorgangers). Dat is merkbaar aan de verhoogde koetswerkvorm die voor een gemakkelijkere instap zorgt net zoals een goede zichtbaarheid rondom. Binnenin is de er nodige ruimte voorhanden, zo past er 545 à 1.670 liter bagage in de koffer. De topversie rekent op een 87 kWh accupack waardoor de actieradius op 625 km (WLTP) ligt. De Belgische prijs van de Scenic E-Tech Electric start bij 39.950 euro waardoor hij voldoet aan de voorwaarden van de Vlaamse EV premie.

Het eremetaal was weggelegd voor de nieuwe BMW 5 Reeks (308 punten) en Peugeot 3008 (171 punten). Van alle de voorbije COTY edities (61 stuks) wist Renault maar liefst zeven keer de hoofdprijs te pakken.