Poll: Car of the Year COTY ECOTY 2024Ook dit jaar strijden er zeven kanshebbers om de felbegeerde titel van Car of the Year 2024!

Geheel volgens de traditie komt de Car of the Year (COTY) organisatie tegen het einde van het jaar met een nieuwe reeks titelkandidaten. Initieel waren het er nog 28 kanshebbers maar kort nadien kwam de zevenvoudige shortlist. Hiervan zal er ééntje zich op 26 februari tot Car of the Year 2024 mogen kronen en de Jeep Avenger opvolger. Een titel die van goudwaarde is voor de marketingsdienst!

Op de Car of the Year 2024 shortlist staan de BMW 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot 3008, Renault Scenic, Toyota C-HR en Volvo EX30. Bij de BMW en Peugeot spreken ze zowel over de variant met verbrandingsmotor (ICE) als zuiver elektrische uitvoering (EV). De Toyota is zowaar de enige klassieke hybride van dit gezelschap, ook hier nemen de EV’s duidelijk het voortouw.

De COTY jury omvat 59 journalisten uit 22 landen, de Belgische punten worden uitgereikt door Joost Bolle (HLN) en Stéphane Lémeret (Auto Trends). Maar als jullie zouden mogen kiezen, wie (of wat) wordt het dan?!

Car of the Year 2024

View Results

Laden ... Laden ...

Als we trouwens 100% correct willen zijn moeten we eigenlijk over de European Car of the Year (ECOTY) verkiezing spreken. Uiteraard zijn er nog lokale alternatieven met zelfs een globale World Car of the Year evenknie. Geheel volgens de actuele tijdsgeest is er zelfs een Women’s World Car of the Year (WWCOTY)!