Video: CarWOW test de Ferrari Enzo (2002)

Video: Carfection test de Ferrari Enzo (2002)Hoe vergaat het de hypercar van Ferrari uit het vorige decennium?

Als ultiem eerbetoon aan Enzo Ferrari, de oprichter van het gelijknamige – zeg gerust iconische – sportwagenmerk uit Maranello, kwam Ferrari met de Enzo hypercar ten tonele in 2002. Een waardige opvolger voor de 288 GTO, F40 en F50 pareltjes van weleer. Volgepropt met techniek van het succesvolle Scuderia Ferrari F1 team maar dan volledig straatlegaal, toch wanneer je één van de 399 exemplaren kon vast krijgen die ongeveer 400.000 euro kosten. Later kwam daar nog eentje bij, speciaal voor de Paus die hem verkocht ten voordele van de gigantische tsunamiramp.

Vandaag de dag situeert de prijs van een “jonge en goed onderhouden” Ferrari Enzo Ferrari (de officiële naam…) boven de twee miljoen euro. In ruil krijg je steevast keramische remschijven, een minimalistisch interieur (zonder radio of infotainment) en een 650 pk sterke 6.0-liter V12 die wel wat olie, benzine en onderhoud lust. Matt Watson van CarWOW behoort tot de grote fanclub en kruipt hier na al die jaren eindelijk achter het stuur…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...