Officieel: Mercedes-AMG One hypercar 1.063 pk (2022)Maar liefst vijf jaar nam de volledige ontwikkeling van de 1.063 pk sterke Mercedes-AMG One hypercar in beslag! Zowaar een F1 bolide voor de openbare weg.

Héél lang geleden presenteerde Mercedes de blitse Project One hypercar op het Autosalon van Frankfurt 2017. Zowaar een F1 bolide met een nummerplaat! Vervolgens toonden er 275 klanten écht interesse en legden daarvoor meerdere miljoenen op tafel. Vervolgens moest AMG aan de slag wat gemakkelijker gezegd dan gedaan was. Naast de extreme technische uitdagingen hadden ze ook behoorlijk wat last van de covid pandemie en de Brexit. Dit laatste omdat de F1 ingenieurs in Brixworth hun kennis/ervaring in dit project mochten steken.

Maar nu is het eindelijk zo ver en kunnen de ze afgewerkte Mercedes-AMG One presenteren. De gelukzaligen moeten zeer binnenkort hun finale specificatie doorgeven want de productie zal spoedig opgestart worden! Finaal zouden deze minstens 2,7 miljoen euro moeten ophoesten, exclusief enige optie of belastingen.

In ruil krijgen ze wel een blits geheel met de nodige actieve elementen (spoiler, verluchting, …), een hoodscoop en prominente uitlaat. Binnenin wordt direct duidelijk dat er véél koolstof gebruikt werkt al zijn er moderne gadgets (achteruitrijcamera, airco, infotainment) aanwezig. Net zoals bij de LaFerrari zitten de zetels vast en kan je het stuur/pedalen verschuiven. Ook het stuurwiel lijkt uit een F1 over te komen.

Mercedes-AMG One is 1.063 pk sterk. En bijzonder snel

Toch draait het bij de Mercedes-AMG One grotendeels om de aandrijflijn. Die is écht gebaseerd op de F1 bolide waarmee Hamilton en Rosberg hun F1 titel(s) mee scoorde. Dit in de vorm van een 1.6-liter turbobenzine én vier (!) elektromotoren. Uiteindelijk goed voor 1.063 pk en een heleboel aantal Newtonmeters. Nul-naar-honderd zou moeten lukken in 2,9 seconden, de 300 km/u mijlpaal is na 15,6 seconden bereikt. Bij 352 km/u bereikt de AMG One zijn topsnelheid. Zuiver elektrisch zou je ermee 18 km ver geraken.