Video: CarWOW test de Ferrari LaFerrari (2013)

Video: CarWOW test de Ferrari LaFerrari (2013)Na de Enzo is het nu aan de LaFerrari!

Elk decennia presenteert Ferrari een exclusief topmodel waarvan de meeste autoliefhebbers enkel en alleen maar kunnen dromen. Zo kregen we de F40 (1987, ter ere van 40 jaar Ferrari), F50 (1995, 50 jaar Ferrari) en Enzo (2004, 60 jaar Ferrari). In 2013 werd de fabelachtige LaFerrari de beursvloer in Genève opgereden, tot vandaag de dag een extreme hypercar waarbij indrukwekkende prestaties en een knap design elkaar naar een hoger niveau tillen.

De Italiaanse autoconstructeur uit Maranello koos na de F50 en Enzo opnieuw voor een twaalfcilinder, in de LaFerrari maar liefst 6.3-liter groot. Die kreeg KERS elektrohulp mee (zonder stekker zoals de directe concurrenten) wat zorgde voor een systeemvermogen van 963 pk. Slechts 499 exemplaren van de Ferrari LaFerrari werden er gebouwd, later volgde er nog ééntje. De dakloze LaFerrari Aperta is met 299 stuks een pak exclusiever maar ook hier volgde na termijn nog één exemplaar.

Wie goed zoekt moet minimaal 2.500.000 euro op tafel leggen voor Ferrari LaFerrari, voor de Aperta liggen de occasieprijzen nog een miljoen euro hoger. Mat Watson van CarWOW mocht recentelijk al van de Enzo proeven, nu is het de beurt aan de meest recente Ferrari hypercar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...