Officieel: Mercedes-AMG Project ONE hypercar (2017)

Officieel: Mercedes-AMG Project ONE hypercar (2017)Mercedes-AMG maakt met de Project One eindelijk zijn intrede in het segment van de hypercars!

Terwijl de meest vermogenden der aarde al een tijdje terecht kunnen bij Ferrari, McLaren, Porsche, Bugatti of Koenigsegg voor een rasechte hypercar bleef het bij Mercedes “beperkt” tot het sportieve AMG aanbod. Das Haus heeft dat nu rechtgezet met de knotsgekke Project ONE, een straatlegale racewagen die akelig dicht in de buurt van een F1 bolide komt.

Dankzij een koolstofvezel monocoque geniet de Mercedes-AMG Project One van een ijzersterke doch superlichte structuur. Onder de motorkap huist een 1.6-liter V6 met turbo én vier elektromotoren, goed voor meer dan 1.000 pk! De aandrijflijn is wel zodanig complex en hoogstaand dat je elke 50.000 km terug langs de garage moet voor een complete make-over, waarschijnlijk niet de grootste zorg voor de 275 gelukkige (toekomstige) eigenaar die meer dan 2,5 miljoen euro op tafel legden. Die moeten ook nog even geduld hebben, de eerste leveringen zijn pas voorzien tegen 2019!

De Project One heeft overduidelijk geen tekort aan vermogen, een 0-200 km/u sprint is voorbij in slechts 6 seconden! Om deze immense brok vermogen goed te kunnen orkestreren moest Mercedes speciaal een nieuwe manuele versnellingsbak met acht verzetten bouwen, inclusief een automatische stand voor het betere cruisewerk in de file. In het volledig gestript interieur vinden we enkel maar de essentie terug met een klein (F1 geïnspireerd) stuurwiel, verstelbare stoelen en enkele HD schermen voor de broodnodige (race)informatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...