Productie Porsche 918 Spyder zit erop!

Productie Porsche 918 Spyder zit erop!De productie van de hypercar uit Zuffenhausen is gedaan, het 918ste exemplaar van de Porsche 918 Spyder kreeg een wijnrode tint!

We schrijven maart 2010 wanneer Porsche ons verrast op het Autosalon van Genève met een nieuwe sportwagen (als concept) met verbluffende prestaties en een knap lijnenspel. In de jaren erop werden we op tijd en stond geïnformeerd naar de ontwikkeling, de productiestatus en de lancering in september 2013! In tegentelling tot de concurrentie (McLaren P1 en Ferrari LaFerrari) stonden er heel wat exemplaren op de planning, 918 keer zou deze klassebak gebouwd worden. Een dergelijke serieproductie gaf Jan Modaal ook de kans om eens te informeren naar deze hypercar, bij de eerdergenoemde concurrentie werden de plaatsen al lang uitgeloot op voorhand.

Maar aan alle mooie liedjes komt er nu een einde, de laatste Porsche 918 Spyder #918 is voorzien van een donkerrode koetswerkkleur. Net zoals zijn soortgenoten voorzien van een gecombineerd vermogen (V8 plus twee elektromotoren) van 887 pk en 800 Nm, voldoende om in minder dan 3 seconden aan 100 km/u te zitten. Indien je het Weissach Package aanvinkt kreeg je een gestript interieur en een spoiler achteraan, ideaal voor de track focused liefhebber! De Belgische prijs lag tegen de €800.000 en een viertal exemplaren zou de weg naar onze regio gevonden hebben! Zou de eigenaar van de laatste Bugatti Veyron La Finale een toevoeging gedaan hebben aan zijn wagenpark, beide wagens vertonen toch wel enige gelijkenis?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...