Video: De grote Mercedes-AMG familie viert feest

Video: De grote Mercedes-AMG familie viert feestVan de compacte A45 AMG tot de knotsgekke G65 AMG, het sportieve aanbod van Mercedes-AMG omvat voor elk wat wils!

Ooit bestond het AMG aanbod bij Mercedes slechts uit een handvol modellen. Vandaag de dag kan je van elk model wel een of meerdere sportieve uitvoeringen verkrijgen, elk voorzien van de magische AMG letters. De compacte auto’s (45 AMG) rekenen op een 2.0-liter viercilinder met bijna 400 pk, daarboven situeert de 3.0-liter (43 AMG) zich als alternatief voor het echt zware geweld met acht cilinders en meer.

De nestors binnen de groep rekenen op de 5.5-liter V8, de nieuwelingen krijgen een gloednieuwe 4.0-liter V8 mee met 476 pk tot maximaal 575 pk. Daarmee heb je ongetwijfeld meer dan genoeg om vlot mee te kunnen in Belgische verkeer, toch zijn er andere regio’s waar ze nog belang hechten aan een krachtigere variant. Daarom heeft Mercedes-AMG nog steeds een potente 6.0-liter V12 in het aanbod voor de topversies van de S-Klasse, SL-Klasse en G-Klasse.

Welke geniet jouw voorkeur?

Lees hier onze rijtest met Mercedes-AMG A45, CLA45, CLA45 Shooting Brake en GLA45 AMG!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG C63 S AMG!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG AMG GT!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...