Productie Bugatti Chiron van start!

Productie Bugatti Chiron van start!De bouw van zo’n 1.500 pk sterke Bugatti Chiron vraagt heel wat tijd en energie..

Maar liefst zes maanden (!!) zijn de toegewijde werknemers van Bugatti in de weer met de volledige assemblage van een Chiron in het pittoreske Molsheim (Oost-Frankrijk). Tezamen met de indrukwekkende prestaties van de 8.0-liter W16 kan dat de vanafprijs van meer dan twee miljoen euro misschien wel wat verklaren..

Op twaalf beschikbare werkstations werken er 20 werknemers aan de Chiron die uit ongeveer 1.800 onderdelen bestaat. De eerste grote opdracht is de bouw van de reusachtige motor met vier turbo’s, erna wordt de aandrijflijn gekoppeld met het chassis. Aan dat onderstel werkten er overigens drie werknemers een volledige week!

Personalisatie is perfect mogelijk bij de Chiron, zo zijn er 23 kant-en-klare kleurencombinaties en 8 koolstofversies voorhanden, voor wie genoeg geld op de tafel legt kan het La Maison Pur Sang personalisatieprogramma speciale voorkeuren integreren. Voor de interieurafwerking mag je kiezen uit 40 verschillende leder- en alcantaramogelijkheden, daarnaast zijn er ook 30 kleuren stiknaden, 18 soorten vloermatten en 10 verschillende tinten voor je veiligheidsgordel.

Eens de Bugatti Chiron volledig klaar – én goedgekeurd is – moet hij nog verschillende tests ondergaan om te zien of hij wel perfect is. Zo was de testbank van de Veyron niet meer toereikend en moest Bugatti een nieuwe bouwen die het immense vermogen wél aan kon. Erna mag de gelukkig koper zijn/haar hypercar komen halen in Molsheim!

Als alles goed loopt bouw Bugatti ongeveer 70 Chiron’s per jaar, wie interesse heeft kan richting Bugatti Brussels!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...