Nico Rosberg is wereldkampioen F1 2016!

Nico Rosberg is wereldkampioen F1 2016Lewis Hamilton won de allerlaatste F1 race van het seizoen in Abu Dhabi maar het mocht niet baten, teamgenoot Nico Rosberg is de nieuwe wereldkampioen!

Een top3 positie was voldoende voor de sympathieke Duitser en met de snelste auto in het gezelschap zou dat geen problemen mogen geven, Rosberg deed dus wat hij moest doen en mengde zich niet echt in het strijdtoneel van Abu Dhabi. Een 10e overwinning had zijn wereldtitel nog wat kracht kunnen bijzetten maar dat gebeurde dus niet, teamgenoot Lewis Hamilton finishte wel als eerste en mag zich na twee wereldtitels nu vice-kampioen van 2016 noemen.

Nico Rosberg is voor het eerst Formule 1 wereldkampioen en treedt daarmee mooi in de voetstappen van zijn vader, Keke Rosberg die zich in 1982 tot allerbeste kroonde met toppers zoals Pironi, Prost, Lauda en Piquet achter zich.

Tot aan de allerlaatste seconde was het spannend in Abu Dhabi, dit in tegenstelling tot soms saaie races in het verleden. Volgend jaar worden de auto’s grondig vernieuwd en zou het terug wat interessanter moeten worden. Nieuwkomer Max Verstappen toonde alvast een seizoen lang wat hij waard is met een mindere Red Bull F1 bolide, Ferrari was ook dit seizoen niet in staat om terug mee te spelen voor de titel maar kon wel de 2e plek (achter Mercedes-AMG) in de constructeurskampioenschap veilig stellen met een pak punten van Sebastiaan Vettel en Kimi Raikkonen.

Met deze apotheose van het Formule 1 2016 seizoen nemen we ook afscheid van twee iconen, Felipe Massa en Jenson Button hangen na al die jaren hun racehelm aan de haak!

Nico Rosberg is wereldkampioen F1 2016!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...