Officieel: Aston Martin Vantage GT8 [446 pk / 490 Nm]

Officieel: Aston Martin Vantage GT8 [446 pk / 490 Nm]Aston Marton werkt hard aan een opvolger voor de V8 Vantage maar komt nog met een gelimiteerde Vantage GT8 editie die een pak lichter en ietwat krachtiger werd.

Na de V8 Vantage N430, V8 Vantage GT4 en V8 Vantage SP10 kregen we van Aston Martin enkele updates voor de Vanquish en Rapide S terwijl de krachtigere V12 Vantage S intussen ook een handbak aangemeten kreeg. Terwijl we geduldig op de gloednieuwe DB11 aan het wachten waren kreeg James Bond nog een unieke DB10 onder de bibs geschoven maar nu zouden we écht aan het einde van de huidige generatie Aston Martin zitten. En hoe vieren we die mooie vooruitzichten? Met een tot 150 exemplaren gelimiteerde Vantage GT8 in navolging van de Vantage GT12!

De Britse sportwagenbouwer – en binnenkort ook SUV’s en elektrische berlines – volgde bij de Vantage GT8 hetzelfde recept als bij zijn grotere broer: een klein beetje meer vermogen (+10 pk), wat minder gewicht (- 100 kg) en een sterker aerodynamisch voorkomen wat resulteert in een grote spoiler en nieuwe bumpers. Hierdoor is deze hardcore Aston voorzien van 446 pk en 490 Nm dankzij de atmosferische 4.7-liter V8 die zowel te verkrijgen is met de zeventraps Sportshift II automaat als manuele versnellingsbak met zes verzetten! Nul-naar-honderd is 0,2 seconden sneller voorbij (4,4 seconden) maar de topsnelheid blijft identiek aan die van de Vantage S, namelijk 305 km/u!

De fluogroene accenten van de Vantage GT8 haalt hij bij zijn Vantage GTE afgeleide die het op het circuit moet waarmaken voor Aston Martin, toch mag de straatvariant uitpakken met wat luxe zoals een airco, vernieuwd infotainmentsysteem (nu mét Bluetooth) en een krachtig geluidssysteem.

Wil je (misschien) de allerlaatste uitvoering van deze generatie V8 Vantage in je garage stallen? Verzamel dan minstens 210.000 euro en trek richting de dichtstbijzijnde Aston Martin dealer! In het derde kwartaal van 2016 starten de Britten met de leveringen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...