Video: Davide Cironi test de Pagani Zonda F (2020)

Video: Davide Cironi test de Pagani Zonda F (2020)Bellissimo!

De Italiaanse taal beheersen we jammer genoeg niet voldoende om de flamboyante Davide Cironi perfect te verstaan, op YouTube  zijn er gelukkig Engelstalige ondertitels beschikbaar. Op die manier kunnen we perfect het verhaal van Pagani, de Zonda F ClubSport en allerhande weetjes mee volgen en vooral genieten van de atmosferische 7.3-liter V12 en diens aanstekelijke soundtrack.

De Pagani Zonda F is een eerbetoon aan Juan Manuel Fangio en debuteerde op het Autosalon van Genève in 2005. De potente twaalfcilinder (AMG!) kwam over van de reguliere Zonda (die toen nog als Zonda C12 (S) door het leven ging) maar werd technisch sterk herzien en leverde als dusdanig 600 pk. Pagani produceerde slechts 25 exemplaren van de Zonda F, erna volgde evenveel dakloze Zonda F Roadsters én een lichtgewicht/krachtige Clubsport uitvoering met 650 pk. Die laatste versloeg in Top Gear zowaar de Bugatti Veyron!

Extra: Davide Cironi en Horacio Pagani in gesprek

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...