Officieel: Aston Martin Vantage GT3 (2024)Naast een grondige update voor de Vantage en nieuwe AMR24 F1 bolide trekt Aston Martin ook het doek van een nieuwe generatie Vantage GT3 racewagen.

Drukke tijden bij Aston Martin! Naast het afleveren van de nodige Valkyrie’s en DB12’s hebben ze recentelijk ook de Vantage facelift gepresenteerd. Zowaar broederlijk naast de nieuwe AMR24 dienstwagen van Alonso en Stroll voor het komende F1 seizoen.

Al blijven de Britten uit Graydon (in het graafschap Warwickshire) ook actief in het GT autosportgebeuren met een nieuwe Vantage GT3 racewagen! Tussen 2012 en 2023 was de Vantage GTE voorganger alvast goed voor 52 class wins en 11 wereldtitels. Kwestie van de lat hoog te leggen voor de opvolger!

Met de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 kan je wederom deelnemen aan internationale racecompetities zoals de FIA World Endurance Championship (WEC), WeatherTech SportsCar Championship (IMSA) en Fanatec GT World Challenge. Dit voor Pro (professionele) of Am (amateurs) piloten. De Vantage GT3 voldoet perfect aan de nieuwe LMGT3 regelgeving.

De riante spoiler achterop eist hier snel de nodige aandacht op. En net zoals in de straatversie ligt er voorin een twinturbo 4.0-liter V8 van AMG makelij. Prestatiecijfers zijn hier minder van (extreem) belang, deze worden uiteindelijk toch geregeld via het Balance of Performance (BoP) principe. Duurzaamheid speelt een grotere rol, kwestie van zo’n etmaalrace toch heelhuids te kunnen overleven.

Drie exemplaren van de nieuwe Vantage GT3 waren reeds actief tijdens de 24 Hours of Daytona, dus VOOR (!) de onthulling. Later jaar komen er daar een hoop wagens bij, Aston Martin verwacht er 30 tegen eind 2024.

Eind juni zien kunnen we de Aston Martin Vantage GT3 aan werk zien tijdens de 24 Hours of Spa Francorchamps. Mits enige ambitie kan je er ook zelf eentje aankopen natuurlijk!