Officieel: Aston Martin Vantage facelift V8 665 pk (2024)Met een hoop meer vermogen, frissere looks en moderner interieur ondergaat de Aston Martin Vantage een serieuze facelift!

Met een doordachte facelift wordt de in 2018 gelanceerde Aston Martin Vantage serieus opgewaardeerd. Op visueel vlak blijven de wijzigingen beperkt tot een grotere grille en aangepaste lichtblokken. Tevens werd de GT-met-sportwagen-aspiraties achteraan 30 mm breder. Daardoor kan er breder rubber geplaatst worden wat de stabiliteit ten goede komt.

Binnenin nemen we – eindelijk – afscheid van diverse (gedateerde) Mercedes onderdelen. In ruil plaatst Aston Martin een gloednieuw infotainmentsysteem met moderne functionaliteit dat ook in de DB12 zit. Voor extra gebruiksgemak zijn er diverse fysieke bedieningselementen aanwezig.

De Aston Martin Vantage rekent nog steeds op de 4.0-liter V8 benzinemotor van AMG, hetzij in een krachtigere configuratie. Dankzij grotere turbo’s en aangepaste hardware én software produceert deze “instapper” maar liefst 665 pk / 800 Nm! Stevig cijfermateriaal. Dankzij de sneller schakelende 8-traps ZF sportautomaat met flippers duurt de 0-100 km/u sprint nu maar 3,5 seconden. Pas bij 325 km/u heb je de topsnelheid bereikt.

Naast frisse looks, modern interieur en een potente krachtbron is er ook tijd en energie gestoken in het rijgedrag. De Aston Martin Vantage facelift moet zowel comfortabel als betrokken voor de dag kunnen komen, kwestie van jouw ingesteldheid. Daarvoor rekenen de Britten op het aangepaste chassis terwijl ook remmen en dempers gewijzigd werden.

Voorzie ongeveer 200.000 euro alvorens je een Belgische bestelbon kan tekenen voor de vernieuwde Aston Martin Vantage. Dit kan zowel in Brussel als Antwerpen. Voor serieuze circuitliefhebbers is er direct ook een Vantage GT3 evenknie beschikbaar!