Officieel: Aston Martin Valkyrie Spider (2021)Zelfs met vlinderdeuren en een topsnelheid van slechts 320 km/u is de dakloze Aston Martin Valkyrie Spider een indrukwekkende verschijning.

Aston Martin hoopt later dit jaar nog de eerste exemplaren van de Valkyrie hypercar te kunnen leveren, slechts 150 gelukkige eigenaars werden er hiervoor geselecteerd. Voor de échte circuitliefhebbers waren er nog 40 stuks van de straffere AMR Pro uitvoering … en nu hebben ze ook een dakloze Spider voorgesteld. Ietwat tegenstrijdige benaming, de sportwagenbouwer uit Gaydon hanteert normaliter Volante of Roadster voor hun cabriolets. Al moet je daar niet te lang over nadenken…

De blitse Gullwing vleugeldeuren overnemen van de reguliere Valkyrie coupé is uiteraard technisch onmogelijk. Aston Martin voorzag een setje vlinderdeuren voor de Valkyrie Spider. De koolstofvezel dakconstructie boven de inzittenden bestaat uit drie manueel verwijderbare panelen. Die moet je wel thuis laten want je kan ze nergens opbergen in de Valkyrie Spider.

Met wapperende haren zou je in staat zijn om 330 km/u te halen, met het dak op zijn gekende plaats ligt de topsnelheid op 350 km/u. Dit dankzij het onvermoeibare karakter van de atmosferische 6.5-liter V12 die Cosworth voorziet. Met twee extra elektromotoren komt het systeemvermogen vervolgens uit op 1.150 pk! Niet slecht in combinatie met een leeggewicht van ongeveer 1.000 kg.

Aston Martin start in de tweede helft van 2022 met de bouw van 85 exemplaren. Uiteraard zijn die allemaal reeds toegewezen desondanks het prijskaartje van minimaal 3,5 miljoen euro. Enkele vermogende eigenaars hebben zowel een Valkyrie coupé als Valkyrie Spider besteld!