Dit is de Aston Martin Valkyrie (2020)

Dit is de Aston Martin Valkyrie (2020)De (design)technische uitdagingen mogen dan nog zo (extreem) groot zijn, Aston Martin maakt verder werk van het knotsgekke Valkyrie hypercar project.

Als antwoord op de recente media-aandacht voor de Mercedes-AMG ONE en McLaren Speedtail komt Aston Martin met nieuw beeldmateriaal naar buiten van hun Valkyrie project. Het rekenwerk en bijhorende simulaties lopen op hun einde waarna het échte testwerk kan beginnen, het bouwen van een “straatlegale F1 wagen” vraagt dan ook om de nodige tijd (én budget).

Motorleverancier Cosworth is zo goed als klaar met de 6.5-liter (atmosferische!) V12 die tezamen met een krachtige elektromotor maar liefst 1.130 pk zal generen. De specialisten van Ricardo zijn dan weer druk in de weer met de single clutch versnellingsbak die al dat vermogen richting de achteras zal sturen. Met een leeggewicht van iets meer dan 1.000 kg zorgt dat ongetwijfeld voor vuurwerk!

Tegen 2020 gaan (hopelijk) de eerste exemplaren van de Valkyrie de weg op, slechts 150 stuks worden er gebouwd en je hoeft geen moeite meer te doen om te bellen naar de lokale Aston Martin boer. Alle Valkyrie’s hebben reeds een thuis gevonden aan minimaal 3 miljoen euro per stuk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...