Lewis Hamilton is wereldkampioen F1 (2019)

Lewis Hamilton is wereldkampioen F1 (2019)De zesde Formule 1 wereldtitel is binnen voor Lewis Hamilton!

Teamgenoot Bottas mag dan nog de F1 Grote Prijs van Amerika 2019 op zijn naam zetten, Lewis Hamilton had, met nog twee GP’s (Brazilië en Abu Dhabi) te gaan, voldoende aan een tweede plaats om voor de zesde keer wereldkampioen te worden! Daarmee komt hij akelig dicht in de buurt van recordhouder Michael Schumacher die zeven keer tot eindwinnaar gekroond werd. Het Mercedes-AMG Petronas Motorsport team was op zijn (haar?) beurt mathematisch al zeker van de titel.

Na een innige strijd met eeuwige rivaal Ferrari in het begin van het seizoen was het snel duidelijk dat het Britse team de zaken het beste voor elkaar had met een dubbele titel in 2019 als gevolg. Dit hebben ze in Brackley (Mercedes-AMG Motorsport HQ nabij Northamptonshire) voor elkaar dankzij de juiste strategische beslissingen, een krachtig/efficiënt motorblok en het uitmuntende management van Toto Wolf. Ook de bruikbare input van de ten ziele gegane Niki Lauda mag zeker niet over het hoofd gezien worden.

Voor het komende seizoen zijn alle ogen uiteraard – opnieuw – op Lewis Hamilton gericht al staan er ingrijpende (aerodynamische) wijzigingen op de planning. Benieuwd of Mercedes-AMG Petronas opnieuw een ijzersterk seizoen kan optekenen!

Lewis Hamilton is wereldkampioen F1 (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...