Video: Ferrari 288 GTO vs F40 vs F50 vs Enzo vs LaFerrari

Video: Ferrari 288 GTO vs F40 vs F50 vs Enzo vs LaFerrariVijf van de prachtigste Ferrari’s aller tijden op één circuit, veel beter gaat het vandaag niet worden vrezen we..

Ferrari, de legendarische sportwagenbouwer uit Italië, is een van de sterkste merknamen ter wereld, zeker in autoland zijn er niet veel die kunnen uitpakken met meer naam & faam als de heren uit Maranello. Naast een gigantische hoeveelheid straatmodellen hebben ze ook grote successen geboekt in diverse raceklassementen, de naam Michael Schumacher en zijn glorietijd begin de jaren ‘2000 zullen ongetwijfeld wel een belletje doen rinkelen.

Naast het F1 avontuur, prachtige GT’s, functionele gezinswagens en messcherpe sportwagens en de goeddraaiende merchandising komt Ferrari gemiddeld om de tien jaar met een unieke bolide naar buiten. Het eerste product van deze Special Operations Division was de 250 GTO in ’62, in ’84 werd die opgevolgd door de 288 GTO. Later volgde nog een F40 en F50 terwijl begin dit decennium hun V12 vlaggenschip de naam van de oprichter opgespeld kreeg, de Enzo Ferrari. Niet zo lang geleden zag de LaFerrari nog het levenslicht, nog steeds met een 6.3-liter V12 maar voor het eerst met hulp van een HY-KERS elektromotor.

Alejandro Salomon, de vermogende Mexicaan die we nog kennen van zijn hypercarvideo, bracht diverse parels uit Maranello (288 GTO, F40, F50, Enzo en LaFerrari) tezamen op het circuit voor een boeiende geschiedenisles. De kans dat je een soortgelijke groep Ferrari’s nog eens bij elkaar zult zien is behoorlijk klein, gelukkig hebben we drie video’s om even weg te dromen..Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...