Poll: Ferrari LaFerrari vs Ferrari Enzo Ferrari

Poll: Ferrari LaFerrari vs Ferrari Enzo Ferrari
De toekomst vs het verleden op het allerhoogste Ferrari niveau, maar welke verkies jij?

In Maranello maken ze best begeerlijke sportwagens en luxueuze Gran Turismo’s,maar eenmaal per decennium komt het Special Projects team met iets bijzonder naar buiten. Modellen zoals de 250 GTO, de F40 en F50 hoeven helemaal geen introductie, ze hebben elk dan ook een roemrijk verleden en prijkten bij menig petrolhead op posterformaat aan de muur. Youtube-held Marchettino had de eer en het genoegen om de 2 laatste creaties – de Enzo en de LaFerrari – samen te ontmoeten, waar anders dan in het Prinsendom Monaco!

De Ferrari Enzo Ferrariwhat’s in a name – zag het levenslicht in 2002 en werd samen met de concurrentie gezien als hét beste wat sportwagens ooit zouden worden, al achterhaalde de technologie intussen die stellingname. De 6.0-liter V12 leverde 660 pk en evenveel Newtommeters koppel, voldoende om in 3,6 seconden aan 100 km/u te geraken terwijl de topsnelheid zich ergens rond de 350 km/u situeert. Oorspronkelijk stonden er slechts 349 exemplaren op de productieplanning, maar later kwamen er daar nog eens 50 bij én werd er een unieke final edition gemaakt voor de Paus! Prijsmatig situeerde de Ferrari Enzo zich toen in de buurt van de 28 miljoen oude Belgische franken, gezien de huidige meerprijs geen slechte investering! De Enzo was bovendien ook nog de basis voor de Maserati MC12 en de Enzo FXX racewagens.

De Ferrari LaFerrariwhat’s in a name – is nog wat groen achter de oren gezien de publieke lancering nog maar een jaar achter ons ligt, op het grote Autosalon van Genève werd in 2013 het doek van deze hypercar gehaald. Gezien de stijgende populariteit en een nieuwe wereld qua rijkdom zal het je niet verwonderen dat de dure wagen al lang uitverkocht was bij zijn presentatie, België is momenteel alreeds 1 exemplaar rijk! De 1.255 kg zware Ferrari krijgt naast de 6.3-liter V12 de hulp van een hybride motor, tezamen goed voor 963 pk en 900 Nm! De stoplichtsprint neemt minder dan 3 seconden in beslag terwijl de topsnelheid evenwaardig bleef aan die van zijn voorhanger!

Beide wagens zijn het beste wat hun generatie wist te brengen, maar welke geniet jouw voorkeur? Laat het gerust weten via deze poll!

LaFerrari vs Ferrari Enzo

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...