Trailer: Ferrari (2023)Een trailer als voorproefje voor de langverwachte Ferrari film van Michael Mann waar acteur Adam Driver in de rol van Enzo Ferrari kruipt!

Na het aangedikte Ford vs Ferrari (2019) verhaal en de Lamborghini, The Man Behind the Legend (2022) langspeelfilm kijken we uit naar een volgende “autofilm”. Ditmaal eentje over het legendarische automerk Ferrari dat al meer dan 75 jaar sportwagens bouwt in Maranello. En uiteraard zijn gelijknamige eigenaar, Enzo Ferrari, die als Il Commendatore door het leven ging.

De Ferrari film is geregisseerd door Michael Mann die we (moeten) kennen van ondermeer Heat, Ali, Le Mans 66 en The Last of the Mohicans. Met een cast bestaande uit Adam Driver, Penélope Cruz, Patrick Dempsey en Jack O’Connell kan het eigenlijk ook niet meer fout lopen…

Toch gaat het Enzo Ferrari niet voor de wind in 1957. Zo zijn er serieuze financiële problemen en loopt het thuis (met vrouw Laura) ook niet van een leien dakje. Zeker na de dood van hun zoon Dino hebben ze het moeilijk terwijl er ook nog die buitenechtelijke zoon Piero is. Zijn sportief doel is dan weer de befaamde Mille Miglia uithoudingsrace winnen.

Eind dit jaar verwachten we de Ferrari film in de Kinepolis filmzaal, een trailer moet het wachten even verzachten! Tijdens het recente Filmfestival van Venetië greep Ferrari naast de befaamde Gouden Leeuw, toch zijn de meningen behoorlijk positief.