Trailer: Ferruccio Lamborghini The Man Behind The Legend Frank Grillo (2022)De gerenommeerde filmregisseur Moresco verfilmt het knappe levensverhaal van Ferruccio Lamborghini en diens gelijknamig sportwagenmerk.

Als alles goed loopt krijgt we midden 2023 de langverwachte Ferrari film te zien van Michael Mann met Adam Driver in de hoofdrol. Goed nieuws voor wie niet zolang kan wachten, nu verschijnt namelijk de “Lamborghini, The Man Behind The Legend” film. Hierin mag Frank Grillo in de huid kruipen van niemand minder dan Ferruccio Lamborghini. Een succesvolle Italiaanse tractorbouwer … die zich niet kon vinden in de onbetrouwbaarheid van zijn Ferrari 250 GT. En misschien nog meer in de brutaalheid en zelfingenomenheid van Enzo Ferrari.

Volgens de legende was de maat uiteindelijk vol voor Ferruccio en begon hij zelf dan maar sportwagens te bouwen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Toch kreeg de wereld in oktober 1963 de 350 GT te zien op het Autosalon van Genève. Voorzien van potente V12 benzinemotor en dus prima prestaties. Na wereldwijde lof én zakelijke interesse volgde ondermeer de 400 GT én de beeldschone Miura. Intussen zijn we bijna een halve eeuw verder en vinden we Lamborghini nog steeds terug in het pittoreske Sant’Agata Bolognese. Wel opereren ze intussen onder vleugels van de grote Volkswagen Group familie.

De Oscarwinnende Robert “Bobby” Moresco kon met een mooie cast het prachtige Lamborghini verhaal vertellen. Waar je in België terecht kan om Lamborghini – The Man Behind The Legend te aanschouwen op het witte doek is momenteel niet direct duidelijk. De release is alvast voorzien voor vrijdag 18 november.