Officieel: BMW M3 CS 550 pk (2023)Na de hardcore M4 CSL volgt er nu een straffere BMW M3 CS met méér vermogen, scherper rijgedrag en de nodige exclusieve materialen.

De nieuwe generatie BMW M3 (G80) is er zowel in een Berline, Touring als (M4) Coupé vorm. Tevens is er keuze tussen een handbak of automaat en achterwiel- of vierwielaandrijving. Met wat meer budget komt misschien de exclusieve M4 CSL binnen handbereik? Nu volgt een soortgelijke M3 CS voor de liefhebbers van de vierdeurs (berline) koetswerkvorm!

Door het veelvoudig gebruik van koolstofvezel voor de spoiler, splitter, luchtinlaten, diffusor en dak noteert deze CS een gewichtsbesparing van 20 kg. Al is het ook deels te danken aan de titanium einddempers van het uitlaatsysteem!

De Solid White lakkleur is gloednieuw maar desgewenst krijg je ook een Signal Green, Brooklyn Grey en Saphirschwarz exemplaar. Vooraan prijken er 19” lichtmetalen (blitse!) velgen, achteraan zijn deze 20” groot. De grijpgrage remmen komen standaard in het zwart, voor nog meer stopkracht zijn er ook koolstofkeramische remschijven voorhanden (rood of goud). Binnenin prijken er naast de blitse M Carbon kuipzetels ook voldoende sportieve details.

De nieuwe BMW M3 CS is 550 pk sterk

De befaamde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor levert – dankzij aangepaste software en hogere turbodruk – hier 550 pk / 650 Nm. De reguliere M3 Competition moet het doen met slechts 510 pk. Dankzij de xDrive vierwielaandrijving en 8-traps sportautomaat kan je met launch control in 3,4 seconden aan 100 km/u zitten in deze M3 CS, de 200 km/u mijlpaal bereik je na 11,1 seconden! Net boven 300 (302 km/u om precies te zijn) is de topsnelheid bereikt dankzij de standaard aanwezigheid van de M Driver’s Pack upgrade.

Voor de speelvogels is er opnieuw goed nieuws. Je kan zowaar de vierwielaandrijving (4WD) aanpassen naar een meer amusante variant (4WD Sport) of zelfs naar louter achterwielaandrijving (2WD). De vele hulpmiddelen weten dan ook wat er gaat gebeuren en laten eenvoudigweg het nodige gedrift toe. Spielerei!

De Verenigde Staten, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Japan zijn de belangrijkste verkoopregio’s voor deze nieuwe special edition. De Belgische M3 CS vanafprijs werd op 150.600 euro vastgelegd. Hoeveel exemplaren er gebouwd zullen worden gaf BMW niet mee. Van de vorige M3 generatie (F80) was er in 2018 alreeds een soortgelijke M3 CS die 1.200 keer gebouwd werd!