Belgische prijs BMW M3 Touring G81 510 pk xDrive Competition (2022): vanaf 101.900 euroWe hebben er jaren om gezaagd en uiteindelijk ook gekregen! Een praktische BMW M3 Touring met 510 pk waarvan we nu ook zijn prijs kennen.

Prop de bekroonde 3.0-liter zescilinder uit de M3 Berline in een 3 Reeks Touring koetswerkvorm. Voorzie grotere velgen, bredere heupen en een vierdelige uitlaat. En het interieur graag wat opwaarderen met sportievere materialen zoals chroom, alcantara en koolstofvezel naast rode stiknaden en sportieve zetels. Klaar!

Ja BMW?! Zo moeilijk was het nu toch niet om naast een M3 Berline en technisch gerelateerde M4 Coupé en M4 Cabrio ook een M3 Touring te bouwen. Terwijl de concurrentie dergelijke modellen al geruime tijd in de catalogus heeft staan vertikte München het om een praktische maar vooral snelle, sportieve en indrukwekkende sportwagen te bouwen. Tot het blijkbaar toch mogelijk was, vermoedelijk naar aanleiding van de 50ste verjaardag van BMW M in 2022.

Onder het motto “we zijn nooit tevreden” is het misschien jammer dat er geen keuze inzake aandrijflijn/transmissie is. De gloednieuwe BMW M3 Touring (codenaam G81) komt steevast als Competition dus met 510 pk / 650 Nm,  xDrive vierwielaandrijving en de 8-traps ZF automaat. Maar ook met 500 tot maximaal 1.510 liter laadvolume. En een betrokken rijgedrag. Al gaan we daar toch vanuit!

Die langverwachte M3 Touring heeft een Belgische prijs van 101.900 euro meegekregen. In basisvorm wel te verstaan. Reken dus op gemakkelijke enkele (tien)duizenden euro’s aan eventueel leuke extra’s. Dit zowel qua looks (vanbinnen/vanbuiten) als qua speelse(re) hardware.

De lokale BMW Verdeler helpt je graag verder met je M3 Touring droomconfiguratie. De eerste exemplaren zullen nog in 2022 afgeleverd worden. Tot groot jolijt van het gezin (inclusief hond).

Lees hier onze rijtest met de BMW M3 Berline en M4 Coupé!