Officieel: BYD Seal EV berline sport sedan 530 pk (2023)Na een handvol meer rationele EV modellen komt BYD ook met de sportieve Seal met maximaal 530 pk en tot 570 km rijbereik!

Zoals aangekondigd zit nieuwkomer BYD niet stil. Hun Europese EV offensief begon relatief stevig met de Atto 3 crossover, Tang SUV en Han berline. Naast een riante basisuitrusting en scherpe prijzen wil BYD het verschil maken met snelle levertermijnen. En een steeds groter aanbod dat mooi inspeelt op lokale noden. Zo krijgen we naast de Dolphin hatchback ook een speelse Seal luxeberline met de nodige pk’s.

Zo positioneert de BYD Seal zich als stijlvolle, sportieve en dynamische D-segment EV berline bovenaan het gamma. De Blade Battery accupack is 82 kWh groot wat voor een zuiver elektrisch rijbereik van 570 km (RWD, achterwielaandrijving) of 520 km (AWD, vierwielaandrijving) moet zorgen. Laden kan in beide varianten aan 11 kW driefasig (AC) of 150 kW (DC). Ook hier zijn een warmtepomp, V2L technologie en hedendaagse veiligheid, rijhulp en connectiviteit rijkelijk aanwezig.

BYD Seal is meer dan vlot genoeg

Het systeemvermogen van de Seal EV schommelt tussen 313 pk (RWD) of 530 pk (AWD) met een 0-100 chrono van respectievelijk 5,9 seconden of 3,8 seconden. Bij 180 km/u is het hoe dan ook gedaan met accelereren.

De BYD SEAL zal verkrijgbaar zijn in 4 standaardkleuren, 2 optionele kleuren en 6 kleuren voor het interieur. Rondom prijken er 19” lichtmetalen velgen. Qua praktisch gebruiksgemak past er 402 liter bagage in de koffer en nog eens 53 liter in de frunk. Ook zou er behoorlijk veel binnenruimte aanwezig zijn, met dank aan het doordachte BYD e-Platform 3.0.

De BYD Seal beleeft tegen het najaar zijn marktintroductie, een Belgische vanafprijs werd nog niet gecommuniceerd. Vermoedelijk wordt de Tesla Model 3 (Performance) dé aangewezen concurrent.

En ja, de benamingen zijn behoorlijk uniek/gek/vreemd. Zeker als je een Dophin en Seal tezamen lanceert. Of de ambitieuze Chinezen nog meer grappige modellen (Whale, Plankton, Shark, …) zullen uitbrengen is niet duidelijk.