Autosalon Brussel 2023 live: BYD (Paleis 7)De modellen van Chinese nieuwkomer BYD (Build Your Dreams) maken een zeer degelijke indruk tijdens het Autosalon van Brussel 2023!

In China vieren in 2023 het “Jaar van het Konijn”. Op het Autosalon van Brussel 2023 kunnen vele autoliefhebbers kennismaken met diverse Chinese modellen. En in tegenstelling tot voordien staat deze Oosterse oorsprong (Made In China) niet meer synoniem voor “goedkope brol”.

Nieuwkomer BYD – Build Your Dreams – kiest er vol enthousiasme voor om haar eigen merknaam te gebruiken, niet geheel onlogisch als deze #1 is in het thuisland. En met bijna 2 miljoen geproduceerde (PH)EV’s in 2022 zowaar ook een internationaal zwaargewicht. Eentje die 100% zelf instaat voor de ontwikkeling en productie van modellen én bijhorende batterijen.

Voor de Europese introductie werd er gekozen voor de kleurrijke Atto3 crossover, Tang SUV en Han luxeberline. Kenners zien snel de naamkundige verwijzingen naar Chinese dynastieën. De meest toegankelijke van allemaal, de Atto 3, wist het zelfs al te schoppen tot VAB Gezinswagen van het Jaar 2023!

Intussen is het eerste Belgische BYD verkooppunt geopend in Zaventem (Leuvensesteenweg 319), spoedig zullen er nog een handvol volgen. Ook het modellengamma zal dit jaar nog (stevig) aangedikt worden.

Een nieuw (Chinees) automerken dat in België neerstrijkt is anno 2023 niets nieuws onder de zon. Wel als het een bovengemiddelde kwaliteit, riante binnenruimte en moderne technologie weet te bieden in een aantrekkelijk jasje. En dit aan correcte prijzen met (super)snelle levertermijnen! Dankzij de ondersteuning van importeur Inchcape (Toyota / Lexus Belgium) kunnen ze terugvallen op de nodige lokale ervaring.

Ontdek het BYD gamma op het Autosalon van Brussel 2023 in Paleis 7!