BYD bouwt nieuwe fabriek in Szeged Hongarije (2023)Het ambitieuze BYD mag dan nog Chinees zijn, speciaal voor de Europese markt bouwen ze een nieuwe fabriek in Hongarije.

Begin 2022 maakte BYD zijn (haar?) Belgische intrede op het Autosalon van Brussel met direct drie interessante EV’s. Intussen heeft de ambitieuze nieuwkomer zowaar een breed gamma opgebouwd met de Dolphin, Atto3, Han, Tang, Seal en Seal U modellen. Allemaal voorzien van een zuiver elektrische aandrijflijn en efficiënte batterijtechnologie. Binnen het BeLux marktgebied zijn er ook al 9 BYD showrooms terug te vinden.

Om de Europese markt goed te kunnen bedienen gaat BYD een fabriek bouwen in Szeged, Hongarije. De ultramoderne faciliteit zal de eerste in zijn soort zijn die door een Chinees automobielbedrijf in Europa wordt gebouwd en zal beschikken over een geavanceerde autoproductielijn. Naast het creëren van Europese werkgelegenheid moeten de levertermijnen (en ecologische impact) verder ingekort worden. En zo ontlopen ze “Aziatische” importtaksen natuurlijk!

Hongarije ligt centraal in Europa, is een essentieel transportknooppunt en kan bogen op een rijke geschiedenis van expertise in de auto-industrie. Ook werpen ze zich op als dé (productie)specialist inzake lithium-ion batterijen met diverse ontwikkelingscentra van Samsung en CATL.

De enorme BYD conglomeraat heeft alreeds een fabriek in Komarom, Hongarije voor het bouwen van elektrische bussen/vrachtwagens. Wanneer de eerste BYD personenwagens van de band zullen rollen in Szeged is niet gespecificeerd. Noch welke modellen dat zullen zijn!