Belgische prijs BYD Seal EV (2023): vanaf 46.990 euroBYD plakt een prijs op haar dynamische Seal berline die verkrijgbaar is met 313 pk (RWD) of 530 pk (AWD) en maximaal 570 km ver geraakt.

Nieuwkomer BYD bestormde (bijna letterlijk) de Belgische markt met hun Atto 3, Han en Tang modellen. Recentelijk kwam daar de Dolphin en Seal bij. Die laatste profileert zich als een “dynamische 100% elektrische sportberline”. De BYD Seal is voorzien van een gestroomlijnd en atletisch uiterlijk met praktische voorzieningen voor vijf inzittenden. Ook de riante basisuitrusting is een duidelijke troefkaart.

De BYD Seal is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk Design (1 elektromotor, achterwielaandrijving) of Excellence (2 elektromotoren, vierwielaandrijving). De instapversie heeft alreeds 313 pk ter beschikking en doet 0-100 km/u sprintjes in 5,9 seconden. De WLTP actieradius werd vastgesteld op 570 km. De Seal Excellence topversie heeft een systeemvermogen van maar liefst 530 pk waarmee je in 3,8 seconden 100 km/u aantikt. Iets dat de ambitieuze Chinezen duidelijk maken met een 3.8S badge achterop! Met een volle batterij zou je 520 km ver moeten geraken. Ook hier is de topsnelheid op 180 km/u gelimiteerd.

Belgische prijs BYD Seal

Seal Design: vanaf 46.990 euro
Seal Excellence: vanaf 51.990 euro

Beide varianten zijn voorzien van een 82,5 kWh (netto) Blade Battery accupack. Die werd volledig inhouse ontworpen en zou naast efficiënt, duurzaam en compact ook bijzonder veilig moeten zijn! Dankzij een standaard warmtepomp is deze tijdens alle seizoenen op zijn best. En met de V2L functie (Vehicle-to-Load) kan je externe elektrische apparaten opladen (max 3 kW). Over laden gesproken, de BYD Seal kan driefasig 11 kW (AC) laden, aan een snellader lukt het met 150 kW (DC).

Spoedig maakt de Seal zijn opwachting in de Belgische BYD showroom. En nog voor het einde van het jaar worden de eerste exemplaren afgeleverd! Op termijn volgt er een grotere Seal U SUV!