Poll: BYD Seal vs Tesla Model 3 EV (2024)Voor de zakelijke rijder (m/v/x) is een BYD Seal of Tesla Model 3 sowieso een interessante keuze … maar wat is de beste keuze?

Pakweg tien jaar geleden waren de Mercedes C-Klasse, Audi A4 en BMW 3 Reeks dé heilige graal onder de bedrijfswagens. Zeker voor de ambitieuze account manager die graag indruk maakte op zijn/haar schoonmoeder of buurman. Anno 2024 gaat de zakelijke rijder uiteraard voor een EV gezien het fiscale voordeel. Maar ook qua favoriet zien we een grondige verschuiving!

Zo komen de Tesla Model 3 en BYD Seal uit respectievelijk het Westen en Oosten met een bijzonder competitief aanbod. Met hun EV only insteek kunnen ze een doordacht(er) geheel bieden, zowaar aan relatief scherpe (maand)prijzen! De goede stroomlijn, efficiënte aandrijflijn en slimme accu’s bieden een geruststellend rijbereik.

De Tesla Model 3 is intussen geen onbekende meer en werd recentelijk vernieuwd. Op visueel vlak bleef de update vrij beperkt, qua technologie en afwerking ging de Amerikaan er wel goed op vooruit. De naamloze Tesla Model 3 instapversie met achterwielaandrijving (283 pk) doet 0-100 in 6,1 seconden, haalt 201 km/u en heeft een WLTP actieradius van 513 km (WLTP). Momenteel met een Belgische prijskaartje van minstens 45.970 euro!

Zowel BYD als de Seal moeten zich als nieuwkomers nog bewijzen in dit uiterst competitieve segment. Al zit het vrij snor qua specificaties van de achterwielaangedreven Seal Design (313 pk) met 5,9 seconden voor de 0-100 km/u sprint en maximaal 180 km/u. Met een volle accupack geraak je 570 km (WLTP) ver, toch wanneer je 46.990 euro neertelt bij de Belgische BYD verdeler.

Welke van deze EV nieuwkomers geniet jouw keuze?! Of kies je toch opnieuw voor de gerenommeerde Duitse premiummerken?

BYD Seal vs Tesla Model 3

View Results

Laden ... Laden ...

Meer videomateriaal waar de BYD Seal en Tesla Model 3 het tegen elkaar opnemen: