Officieel: Tesla Model 3 Berline EV update MY23 (2023)Met een doelgerichte update voorziet Tesla de populaire Model 3 Berline van meer verfijning, extra comfort en verhoogde kwaliteit.

Na zes jaar en meer dan 2 miljoen geproduceerde exemplaren later steekt Tesla de populaire Model 3 Berline in het nieuw (codenaam: Highland). Aangezien de Amerikaanse EV pionier haar wagens bijna constant up-to-date houdt met allerhande vernieuwingen richt deze update zich voornamelijk op de look & feel van de Model 3.

Dé klassieker van elke facelift in autoland zijn extra kleuren en velgen. Dat is hier ook het geval met de Ultra Red en Stealth Grey tinten. De 18” en 19” velgen (én banden) werden geoptimaliseerd met het oog op een lager verbruik. En dus hoger rijbereik! Diverse (subtiele) designwijzigingen dragen eveneens bij aan een verbeterde aërodynamica. Dankzij de nieuwe bumpers groeit deze zuiver elektrische trendsetter maar liefst 25 mm! Ook voorziet Tesla nieuwe lichtblokken (voor+achteraan), het merklogo achterop maakt tegelijk plaats voor een tekstuele versie.

Tesla Model 3 update zorgt ook voor een hoogwaardig interieur

Het interieur van de Tesla Model 3 werd duidelijk opgewaardeerd op vlak van materiaalgebruik, afwerking en extra isolatie. Twee telefoonladers, LED sfeerverlichting en geventileerde stoelen maken ook deel uit van deze Model 3 update. Net zoals technologische nieuwigheden, denk aan een hoogwaardig audiosysteem (9 of 17 luidsprekers), 8” display voor de achterbank en krachtigere connectiviteitstoepassingen. Centraal prijkt nog steeds een helder en responsief 15,4” infotainmentsysteem … maar de rand werd wel smaller!

Diepgaande technische details (pk, batterijcapaciteit, …) geeft Tesla bijna ooit vrij. Wel communiceren ze via de officiële weg dat de verbeterde Model 3 (met achterwielaandrijving) nu in 6,1 seconden aan 100 km/u zit en tot 513 km (WLTP) ver geraakt. De Model 3 Long Range (Dual Motor All-Wheel Drive) heeft een autonomie van maximaal 678 km (met de 18″ velgen) en doet 0-100 in 4,4 seconden. De topsnelheid voor beide gevallen 201 km/u.

Via Tesla.com kan je reeds de Model 3 update bestellen, de Belgische prijs ligt op respectievelijk 45.970 euro (RWD) en 53.970 euro (Long Range). De eerste leveringen worden nog voor het einde van 2023 verwacht! Spoedig volgt er ook een soortgelijke update voor de Model 3 Performance topversie.