Belgische prijs BYD Seal U SUV EV (2024): vanaf 42.740 euroBYD plakt een best aantrekkelijke prijs op de zuiver elektrische Seal U die pronkt met maximaal 500 km rijbereik.

De torenhoge ambities van nieuwkomer BYD vertalen zich in een gamma dat aan een sneltempo groeit. Zo was er begin 2023 sprake van slechts drie modellen (Atto 3, Han en Tang), een jaar later mogen we daar de Dolphin en Seal bijrekenen. En spoedig zal ook de interessante Seal U SUV opduiken bij de Belgische BYD verdeler!

De BYD Seal U mag dan nog naamkundig gerelateerd zijn aan de sportieve vierdeurs coupé, als D-segment SUV EV legt hij liever eerder accenten. Zo wordt dankzij de hogere koetswerkbouw de bruikbaarheid versterkt met 550 à 1.440 liter bagageruimte. Al is er ook hier de nodige aandacht voor veiligheid, comfort en zuinige prestaties. Met een scherpe prijs vergroot BYD de aantrekkingskracht van de Seal U.

De BYD Seal U is verkrijgbaar in de Comfort en Design uitvoeringen. Het verschil zit hem voornamelijk in de batterijcapaciteit (71,8 kWh en 87 kWh) waardoor het rijbereik op 420 of 500 km (WLTP) ligt. Afhankelijk van de gekozen versie kan je snelladen aan 115 kW of 140 kW (DC). Aan een klassieke laadpaal of Wallbox gaat het sowieso aan 11 kW (AC). Beide Seal U’s zijn voorzien van een 218 pk sterke elektromotor op de vooras. Reken voor de 0-100 km/u sprintjes op ongeveer 9,5 seconden. Bij 175 km/u is de topsnelheid bereikt.

Belgische prijs BYD Seal U (2024):

Seal U Comfort: vanaf 42.740 euro
Seal U Design: vanaf 45.740 euro

Bestellingen worden reeds opgenomen, de eerste Belgische exemplaren zouden tegen mei geleverd worden. Kan BYD met hun nieuweling de Europese consument overtuigen om die Model Y, Enyaq, iX3 en dergelijke links te laten liggen?