Officieel: BMW Vision Neue Klasse Concept EV (2023)Gebaseerd op deze futuristische Vision Neue Klasse Concept krijgen we in 2025 een hoop zuiver elektrische BMW nieuwigheden.

Met de iX1, iX3, i4, i5 en i7 modellen heeft BMW vandaag alreeds een hoop doordachte elektrische wagens in de showroom. Toch zijn deze vaak “gewoon” een EV variant van een bestaand model. Dat moet tegen 2025 gaan veranderen wanneer we de eerste échte EV nieuwigheden meekrijgen. Deze BMW Vision Neue Klasse functioneert – tezamen met zijn i Vision Circular en i Vision Dee voorgangers – als futuristisch voorsmaakje.

Zo lijkt BMW stilaan af te stappen van de reusachtige grilles vooraan en meer richting een minimalistisch design te evolueren. Zowaar mét Hofmeisterknik en met de hoopgevende kernwoorden: helder, elegant en tijdloos. Iets dat binnenin ook sterk duidelijk wordt met enkel haarscherpe en vooral hightech displays. Zo loopt de BMW Panoramic Vision zowaar over de volledige voorruit heen! Met nog steeds ruimte voor een handig head-up display! Als goede huisvader benadrukt de Duitse premiumconstructeur haar nieuwe voorliefde voor een ecologisch verantwoord materiaalgebruik. Uiteraard opnieuw in combinatie met een hoogstaande afwerking!

Interessante (technische) details blijven achterwege, wel benadrukt BMW de mogelijke vooruitgang op vlak van batterijtechnologie. Zo mikken ze op 30% méér rijbereik en 30% snellere laadtijden, dit dankzij een hogere energiedichtheid en doorgedreven efficiëntie.

De nieuwe generatie BMW 3 Reeks zou alvast een van dé nieuwe productiemodellen zijn op basis van deze Vision Neue Klasse. Deze zou dan van de band rollen in Debrecen (Hongarije). Vermoedelijk met kleinere velgen dan de blitse 21” exemplaren van het conceptmodel.