Autosalon Brussel 2023 live: Rimac Nevera EV (Paleis 11)De kans dat ik, jij, hij of zij er eentje kan kopen is eerder klein maar toch staat de indrukwekkende Rimac Nevera te blinken op het Autosalon van Brussel!

Vier elektromotoren (één per wiel dus). Maar liefst 1.914 pk! En een maximumkoppel van 2.360 Nm! Topsnelheid van 412 km/u! Minder dan 2 seconden volstaan om jezelf emissievrij nar 100 km/u te katapulteren. Bijna letterlijk! De factsheet van de Rimac Nevera is behoorlijk indrukwekkend. En dat is nog zacht uitgedrukt. Enige keerzijde, er worden slechts 150 exemplaren gebouwd. En voor zo ééntje heb je minstens 2 miljoen euro (exclusief extra’s en belastingen) nodig.

Toch staat de Rimac Nevera te blinken op het Autosalon van Brussel 2023 in Paleis 11. Niemand minder dan CEO Mate Rimac was hoogstpersoonlijk afgezakt naar ons nationaal autofeest op de Heizel om zijn product voor te stellen. Met de nieuwe showroom heeft Rimac Brussels (in Drogenbos) trouwens de Europese primeur te pakken.

Naast begeesterlijke EV hypercars bouwen zet het Kroatische Rimac (zeer) zwaar in op het ontwikkelen van technologie. Deze moeten dan op (korte?) termijn hun weg vinden naar diverse productiemodellen, zowaar zelfs van andere automerken. De Volkswagen Group gelooft zodanig hard in het verhaal van Mate Rimac dat ze zowaar hun kroonjuweel Bugatti schonken in ruil voor een riant aandeel.