Video: EVO test de Alfa Romeo Giulia GTAm (2021)Is deze gifgroene Alfa Romeo Giulia GTAm zijn stevige meerprijs waard ten opzichte van reeds begeerlijke Giulia Quadrifoglio?!

Met een knap lijnenspel, (eindelijk) degelijke interieurafwerking en een zeer betrokken stuurgevoel richt Alfa Rome Giulia zich tot een specifieke doelgroep. En wanneer er wat meer vermogen wenselijk is dan een klassieke 2.0-liter benzine of 2.2-liter diesel is er de overtreffende Giulia Quadrifoglio trap. Die is voorzien van een luidkeelse 2.9-liter V6 en maar liefst 510 pk. Maar blijkbaar willen de Italianen hun koffie nog wat straffer.

En dus kwam Alfa Romeo met de Giulia GTA (Gran Turismo Alleggerita) én direct de nog straffere/circuitgerichte Giulia GTAm. Wel moet je een klein fortuin (minstens 173.030 euro) op tafel leggen om te profiteren van de gewichtskuur (-100 kg), centraal geplaatste Akrapovic sportuitlaat, aanpassingen aan het koetswerk (+50mm) en vermogenstoename (+30 pk). De Giulia GTAm is snel te herkennen aan zijn reusachtige spoiler achterop! Inzake personalisatie is er veel mogelijk waaronder enkele blitse historische kleurstellingen.

Slechts 500 exemplaren worden er gebouwd van de Alfa Romeo Giulia GTAm. Snel je interesse (en bankkaart) tonen is de boodschap. We kijken even mee met Steve Sutcliffe (EVO) en Sam Sheehan (PistonHeads) of dat een goed idee is of niet. Misschien volstaat zo’n reguliere Quadrifoglio toch?