Officieel: Alfa Romeo Giulia GTA (2020)

Officieel: Alfa Romeo Giulia GTA (2020)Alfa Romeo reincarneert de Gran Turismo Alleggerita (GTA) benaming voor een exclusieve (en 540 pk sterke) Giulia Quadrifoglio uitvoering!

Daar waar het Giulia Quadrifoglio topmodel reeks 510 pk haalde (lees: sleurde!) vonden ze het bij Alfa Romeo toch tijd om met een nog straffere uitvoering te komen, mooi op tijd voor de 110-jarige verjaardag van het Italiaanse automerk. En zo ziet de Alfa Romeo Giulia GTA het leven met direct een nog straffere GTAm (oa zonder achterbank en met zespuntsgordels) in zijn zog.

De GTA (Gran Turismo Alleggerita) term is heilig in Italië gezien het roemrijke verleden maar deze Alfa Romeo Giulia is hoe dan ook een speciaal gegeven. De 2.9-liter V6 blijft op post maar levert nu 540 pk aan de achteras (!) en werd er 100 kg bespaard. Met behulp van een slimme launch control kan je jezelf in 3,6 seconden naar 100 km/u katapulteren.

Op aerodynamisch vlak werkte Alfa Romeo samen met het Sauber Engineering team waarmee ze ook samen werken voor het Alfa Romeo F1 Racing Team. Zo is deze Giulia GTA 50 mm breder dan voordien én gezegend met een tweedelige en centraal gepositioneerde titanium Akrapovic uitlaat, 20” lichtmetalen velgen met centrale moer, een opzichtige spoiler en de nodige koolstofvezel elementen. Binnenin kozen ze dan weer volmondig voor alcantara, koolstofvezel (accenten?) én contrasterende rode stiknaden.

Slechts 500 exemplaren zal Alfa Romeo bouwen van de Giulia GTA (inclusief GTAm’s), de gelukkige eigenaars krijgen naast een exclusieve bolide ook een gepersonaliseerde helm, race-outfit (pak, handschoenen én schoenen) en een beschermhoes. Een Alfa Romeo Driving Academy rijvaardigheidstraining is eveneens inbegrepen.

Belgische vanafprijzen van de Alfa Romeo Giulia GTA of Giulia GTAm zijn nog niet vrijgegeven, voor een Giulia Quadrifoglio met 510 pk betaal je minstens 84.600 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...