Belgische vanafprijs Alfa Romeo Giulia GTA (2020): vanaf 173.030 euro

Belgische vanafprijs Alfa Romeo Giulia GTA (2020): vanaf 173.030 euroPassie en performance vinden elkaar in de Alfa Romeo Giulia GTA, desgewenst voorzien van een historische vormgeving!

Niemand die twijfelt aan de vele kwaliteiten van de 510 pk sterke Giulia Quadrifoglio maar als eerbetoon aan het roemrijke (sportief) verleden heeft Alfa Romeo toch een overtreffende Giulia GTA gelanceerd. Deze is lichter (-100 kg), breder (+50 mm) en krachtiger (+30 pk) waarmee je nu slechts 3,6 seconden nodig hebt voor de 0-100 sprint! Wie nog extremer wil gaan kan terecht bij de Giulia GTAm waarbij de achterbank gestript werd én een reusachtige spoiler achterop prijkt.

Naast blitse 20” lichtmetalen velgen, véél koolstofvezel accenten en een centraal gepositioneerde (dubbele) Akrapovic uitlaat voorziet Alfa Romeo uiteraard de nodige ruimte ter personalisatie. Zo is er de GTA Red, Trophy White en Montreal Green koetswerkkleur voorhanden (inderdaad, een mooie verwijzing naar de Italiaanse vlag!) en kan de toekomstige consument eveneens voor gekleurde remklauwen (zwart, grijs, rood, geel en goud) kiezen. De veiligheidsgordels en contrastende stiknaden komen in het groen, rood en zwart.

Het Centro Stile Alfa Romeo designteam analyseerde bovendien naar het verleden en kwam met historische kleurstellingen terug in het wit/groen, groen/wit, wit/rood, wit/oker. Samen met de typerende striping (zowel over de lengte als de breedte (vooraan)) zijn deze nu (beperkt) beschikbaar op de Giulia GTA en Giulia GTAm modellen. Een eigen configuratie maken kan via de website, vervolgens snel een bestelbon opmaken is aan te raden gezien de beperkte productie van slechts 500 GTA’s!

Toekomstige Giulia GTA klanten zullen tijdens het volledige aankoopproces bijgestaan worden door een enthousiaste Brand Ambassador en krijgen ook een gepersonaliseerde Bell racehelm, op maat gemaakte Goodwool beschermingshoes en een specifieke Alfa Romeo Driving Academy rijcursus. Optioneel komt daar nog een Alpine Stars raceoutfit bij én kan je desgewenst opteren voor een levering in de Autodelta Workshop op het Balocco testcircuit in Italië!

Kostprijs voor al dat moois en exclusiefs? Vanaf 173.030 euro en 178.870 euro (inclusief btw) voor respectievelijk de Alfa Romeo Giulia GTA en Giulia GTAm. Een klassieke Giulia Quadrifoglio is er vanaf 84.600 euro, in navolging van de reguliere modellen zal deze eveneens een opfrisbeurt ondergaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...