Officieel: Ford Fiesta + Fiesta ST facelift (2021)Ford presenteert de vernieuwde Fiesta met een zelfverzekerde vormgeving, extra uitrusting/technologie en zuinige (mild hybrid) motoren.

Niemand is het eeuwige leven gegeven en dus moet Ford na enkele jaren de hippe Fiesta eens opfrissen. Dit doen ze ondermeer met een hoger gepositioneerde motorkap/grille waarbij het logo nu in die laatste prijkt. In de personalisatiegids prijken er zeven nieuwe velgen én twee kleurtjes (Boundless Blue en Beautiful Berry voor de liefhebbers).

Opnieuw komt de stedelijke Ford Fiesta in diverse uitvoeringen met elk (ietwat) hun eigen karakter. Zo is er Connected basisversie met daarboven de beter uitgeruste Titanium, sportieve ST-Line of avontuurlijke Active. De Vignale uitvoering is nog steeds het topmodel op basis van uitstraling, luxe, comfort en materiaalgebruik.

Krachtige LED koplampen zijn vanaf nu standaard. Desgewenst worden dat slimme Matrix LED exemplaren met automatische grootlichtfunctie. Binnenin maakt een 12,3 digitaal instrumentarium (optioneel) zijn opwachting net zoals extra rijhulp à la Local Hazard Information, Wrong Way Alert en Rear Occupant Alert. Ook het hedendaagse SYNC3 infotainmentsysteem is aanwezig.

Naast een 1.0-liter EcoBoost (100 pk) instapper is er ook een 1.0-liter EcoBoost Hybrid (125 pk of 155 pk) met 48V ondersteuning om zo nog zuiniger/milieuvriendelijk te zijn. Een handgeschakelde 6-versnellingsbak is standaard, de 125 pk variant is desgewenst te combineren met de automatische Powershift 7-trapstransmissie.

Méér vermogen voor de Fiesta ST!

Ford frist per direct ook de hete Fiesta ST op, de grootste nieuwigheid hier is 10% méér koppel. De 1.5-liter EcoBoost levert nu 200 pk / 320 Nm (ipv 290 Nm). Daarmee zit je in 6,5 tellen aan 100 km/u en gaat het zo door tot 230 km/u. De gifgroene Mean Green koetswerkkleur komt over van de technisch gerelateerde Puma ST.

Prijzen volgen later maar zullen in de lijn van het huidige aanbod (vanaf 17.895 euro) liggen. Begin 2022 duikt de vernieuwde Fiesta op bij de lokale Ford verdelers.