Video: Bugatti Chiron Super Sport vs Rimac Nevera (2023)Afgezien van de reusachtige verschillen zijn er ook de nodige gelijkkennissen te bespeuren tussen de Bugatti Chiron Super Sport en Rimac Nevera!

Ja, met een MX-5, Fiesta ST of i20 N verkrijg je desgewenst het nodige rijplezier. Met (véél) meer budget ter beschikking vinden we aan de andere kant van het automotive spectrum de de hypercars terug. Beeldschone bolides met een indrukwekkend lijnenspel/materiaalgebruik met nog indrukwekkendere prestaties.

Met de Veyron heeft Bugatti het hypercar segment ietwat opgestart, in 2016 werd deze opgevolgd door de Chiron. Eveneens met de kolossale 8.0-liter W16 benzinemotor. In de Chiron Super Sport uitvoering goed voor maar liefst 1.600 pk / 1.600 Nm. Voor de 0-100 sprint volstaan 2,4 seconden en pas bij 440 km/u is de topsnelheid bereikt. Al is deze Duits-Franse hypercar perfect in staan om 490 km/u te behalen! Een nieuw exemplaar aanschaffen zit er officieel niet meer in, de productie is namelijk volledig uitverkocht. Maar zeg nooit nooit natuurlijk. Reken op zeker 3 miljoen voor een reguliere Chiron en het dubbele voor een leuke configuratie/variant.

De zuiver elektrische Rimac Nevera moet het stellen met een topsnelheid van slechts 412 km/u. Dankzij vier elektromotoren kan deze Kroatische super-EV pronken met een systemvermogen van 1.914 pk en 2.360 Nm. Met launch control knal je in minder dan 2 seconden naar 100 km/u! Rimac gaat slechts 150 exemplaren van de Nevera produceren en deze zijn vermoedelijk allemaal al toegewezen. Dit aan minstens 2 miljoen euro (zonder btw). Voormalig F1 wereldkampioen Nico Rosberg heeft de allereerste.

Bugatti Chiron vs Rimac Nevera

Dankzij de sterk veranderde Europese autosector hebben Bugatti en Rimac de handen in elkaar geslagen. Ietwat gedwongen door de riante Volkswagen Group die hierdoor kan terugvallen op de innovatieve Rimac technologie voor haar andere merken en modellen (lees: Porsche). Of hoe een Bugatti Chiron Super Sport en Rimac Nevera plotsklaps (stief)broers zijn geworden. Steve Sutcliffe van EVO Magazine trok met beide kemphanen doorheen het prachtige Kroatië in de zoektocht naar de nodige gelijkenissen.