Poll: Rimac Nevera vs Bugatti Chiron Super Sport vs Tesla Model S Plaid (2023)Kan de Bugatti Chiron Super Sport mee met de zuiver elektrische Rimac Nevera en Tesla Model S Plaid hypercars?

Vandaag de dag zijn er zowaar een hoop hyperperformante sportwagens met meer dan 1.000 pk en bijhorend – lees: indrukwekkend – prestatiepotentieel. In het geval van een zuiver elektrische aandrijflijn is voornamelijk de ogenblikkelijke krachtontplooiing het meest indrukwekkend. Daardoor zal de pikorde in “autoland” de komende maanden en jaren verder overhoop gegooid worden. Zo heeft de Bugatti Chiron Super Sport het toch best moeilijk tegen de flitsende Tesla Model S Plaid en nog gekkere Rimac Nevera EV’s!

Cijfermateriaal Bugatti Chiron Super Sport, Tesla Model S Plaid en Rimac Nevera

Als enige van dit gezelschap rekent de Bugatti Chiron Super Sport op een benzinemotor. Wel eentje van 8.0-liter groot en 16 cilinders (in W-vorm, vandaar de W16 benaming). Uiteindelijk goed voor 1.600 pk / 1.600 Nm waarmee je volgens Bugatti in 5,8 seconden aan 200 km/u zit. En pas bij 440 km/u de topsnelheid bereikt. Al zijn er niet bijzonder veel plaatsen waar je voldoende ruimte krijgt om dergelijke prestaties te verifiëren. Ook de beperkte productie (70 stuks) en prijskaartje (3,2 miljoen euro exclusief belastingen) zijn spelbrekers.

De Tesla Model S Plaid is voorzien van drie elektromotoren, het systeemvermogen zou 1.020 pk bedragen. Mits de juiste setup, configuratie en omstandigheden haal je 100 km/u in 2,1 seconden en pas bij 322 km/u is het gedaan met accelereren. Met een Belgische vanafprijs van een goede 133.000 euro zowaar een koopje!

Rimac plant slechts 150 exemplaren van de Nevera te bouwen, in België heb je daarvoor minstens 2 miljoen euro nodig. In ruil krijg je dan wel 4 elektromotoren en 1.914 pk / 2.360 Nm ter beschikking. Daarmee zit je in minder dan 2 seconden aan 100 km/u en zou je in staat moeten zijn om 412 km/u te halen. In de praktijk ligt de limiet op slechts 352 km/u.

Het vermogende The Triple F Collection YouTubekanaal heeft zowaar een Rimac Nevera, Bugatti Chiron Super Sport én Tesla Model S Plaid in hun bezit. En delen maar al te graag hun prestatiecijfers met ons. Welke is jouw favoriet?

Rimac Nevera vs Bugatti Chiron Super Sport vs Tesla Model S Plaid

View Results

Laden ... Laden ...