Officieel: BMW en Rimac Technology gaan samen zuiver elektrische wagens ontwikkelen EV (2024)Na eerdere samenwerkingsakkoorden met Hyundai en Porsche slaan nu ook BMW en Rimac de handen in elkaar voor de ontwikkeling van zuiver elektrische wagens.

Onder de vage “long-term partnership” noemer gaan BMW en Rimac (riemats uitgesproken) een strategische samenwerking aan. Beide partijen hopen van elkaars expertise te profiteren voor de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen. Ook Hyundai (en Kia) en Porsche hebben eerder soortgelijke samenwerkingsakkoorden afgesloten met CEO Mate Rimac die ook wel “de Elon Musk van de Balkan” genoemd wordt. Kwestie van deze belangrijke deal naar waarde te kunnen schatten.

Neen, in tegenstelling tot Pininfarina (en de Battista) moeten we geen BMW afgeleide van de 1.914 pk sterke Rimac Nevera hypercar verwachten. Wel gaat de befaamde Duitse premiumconstructeur samenwerken met de Rimac Technology afdeling. Deze hebben honderden slimme ingenieurs in dienst op de gloednieuwe Rimac Campus die zich verdiepen in elektrische componenten, batterijtechnologie en bijhorende software. Qua design en rijgedrag blijft de Kroatische invloed vermoedelijk (zeer) beperkt. Daar heeft BMW natuurlijk zelf de nodige mankracht (m/v/x met talent) voor in dienst.

Concrete voorbeelden van het BMW en Rimac huwelijk volgen ergens tegen 2025. Dat we tegen dan diverse Neue Klasse productiemodellen mogen verwachten is ongetwijfeld geen toeval. Eerst krijgen we een nieuwe (zuiver elektrische) generatie X3, gevolgd door een nieuwe 3 Reeks!