Uittip: Zoute Grand Prix 2019 [10-11-12-13 oktober]

Uittip: Zoute Grand Prix 2019 [10-11-12-13 oktober]Knokke-Heist maakt zicht op voor een nieuwe – en hopelijk zonnige – editie van de Zoute Grand Prix!

Al sinds 2010 kan je ergens in oktober genieten van de Zoute Grand Prix, een openlucht autosalon met een heerlijke line-up aan blitse bolides. Een beproefde succesformule die elk jaar opnieuw een hele hoop kijklustigen (man, vrouw, jong, oud en alles daartussen) naar de mondaine badstad trekt. Dit heeft de organisatie te danken aan een gevarieerd Zoute Grand Prix programma, het prestige van de badstad en de toegankelijkheid van de wagens. Gezien de timing na het Autosalon van Frankfurt doen de automerken ook net wat meer moeite om een heleboel Belgische premières te presenteren!

Tussen 10 en 13 oktober 2019 kan je in Knokke terecht voor de Zoute Rally (specifiek voor oldtimers uit ’20 tot ’65), Zoute Concours D’Elegance (op de Royal Zoute Golf Club), Zoute GT Tour (moderne sportwagens), Zoute Sale by Bonhams (gerenommeerde autoveiling) en de Zoute Top Marques. Die laatste is een sjiek woord voor de statische aanwezigheid van 18 luxewagens nabij het Albertplein en met luxewagens bedoelen ze fancy blikvangers van Alpine, Alpina, Aston Martin, Bentley, Jaguar, Ferrari, Mercedes, Porsche, Land Rover, Audi, Rolls-Royce, McLaren, BMW, Alfa Romeo, Lamborghini, Lexus, Tesla én Bugatti.

Belgische premières Zoute Grand Prix 2019 (wordt aangevuld)
Alpine A110S
Audi RS Q3 Sportback (wereldpremière)
Audi RS4 Avant facelift
Audi RS6 Avant
Audi R8 LMS GT2
BMW Concept 4
BMW 8 Gran Coupé
BMW M8 Coupé Competition
BMW X6
Mercedes-AMG GT R Pro
Mercedes-AMG A45 S
Mercedes Vision EQ Silver Arrow
Mercedes-EQ Silver Arrow 01 (dienstwagen Formule E van Stoffel Vandoorne!)
McLaren GT
McLaren 720S Coupé Apex Collection
McLaren 600LT Spider
Pininfarina Battista
Skoda Superb OHV (’48)

Op zondag (rond de middag) verzamelen de enthousiaste Zoute GT Tour deelnemers op de Zeedijk waardoor er zowaar nog meer te bezien valt. Een must voor de Belgische autoliefhebber!

Check www.zoutegrandprix.be voor meer informatie én het volledige programma!

Sfeerfoto’s van vorig jaar:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...