Officieel: BMW Vision Neue Klasse X Concept EV SUV iX3 (2024)Is deze BMW Vision Neue Klasse X Concept een (futuristisch ogende) voorbode voor de volgende generatie iX3 SUV?

Vorig jaar kwam BMW met de blitse Vision Neue Klasse, een stijlstudie om hun volgende generatie (EV) modellen “eventueel” vorm te kunnen geven. Gezien het formaat/koetswerkvorm was het duidelijk dat er op een toekomstige 3 Reeks werd gehint. Met die gedachtegang in het achterhoofd is de BMW Vision Neue Klasse X Concept dus de voorbode van een nieuwe generatie X3 SUV. Of meer specifiek de opvolger voor de actuele iX3!

In tegenstelling tot sommige moderne BMW modellen … oogt de Vision Neue Klasse X Concept zowaar heerlijk klassiek, strak en rustig. Zeker met die compacte (schattige?) nieren, simpele dagrijverlichting en gebalanceerde karakterlijnen op de flanken. Dit terwijl de designers toch een knappe progressie (-20%) wisten te bekomen inzake luchtweerstand … wat dan weer een positieve invloed heeft op het verbruik.

Binnenin neemt het hightech gehalte een kwantumsprong met – ook hier – een minimalistisch vormgeving en een doorlopend beeldscherm over de volledige voorruit (onderaan). Dit naast talrijke hulpsystemen op vlak van veiligheid, ondersteuning en bediening! Ergens tussen héél véél marketingblablabla bespeuren we gelukkig toch nog dat rijplezier nog steeds bovenaan het lastenboek staat. Hoera!

Technische details van een conceptmodel zijn weinig tot niet van belang. Toch gaat we er vanuit dat de zesde generatie BMW eDrive (véél) efficiënter zullen zijn waardoor het rijbereik zal toenemen. De 800V architectuur resulteert in snellere laadtijden.

Zelfs met een riant budget kan de lokale BMW Verdeler je niet verder helpen met een Vision Neue Klasse X bestelbon. Dat is en blijft een hip conceptmodel. Het eerste (van velen?) afgeleide productiemodel zou hier wel tegen 2025 moeten neerstrijken. We hebben een lichtblauw vermoeden dat dat dus een nieuwe generatie X3 / iX3 EV SUV zal zijn. Met in zijn (haar?) zog een nieuwe i3 Berline én i3 Touring?!